Miza, cel puţin un punct în Giuleşti !

Pandurii se pregătesc să dea atacul în Giuleşti. Adică acolo unde n-au câştigat niciodată până acum în 7 meciuri! În ultimele întâlniri directe din Liga 1 însă, gorjenii i-au „năşit” pe giuleşteni. I-au învins de două ori categoric la Tg-Jiu şi au remizat tot de două ori sub podul Grant.

Pandurii au o şansă mare să obţină prima victorie în 8 meciuri pe Giuleşti. Elevii lui Pustai abordează meciul cu Rapid de pe locul 3, cu 13 puncte avans de rapidişti.

Nici remiza n-ar fi rea

După o pauză de două săptămâni, pandurii revin la lucru sâmbătă în Giuleşti. Pentru a fi siguri că-şi păstrează locul 3, gorjenii trebuie să nu piardă în faţa Rapidului. Etapa a 26-a mai propune două meciuri tari pentru Europa: Petrolul-CFR Cluj şi Dinamo-Astra. Meciul din Giuleşti propune o situaţie inedită. Pandurii merg pe terenul Rapidului având un avans de 13 puncte în faţa unei echipe măcinate de probleme financiare. Rămasă fără o serie de jucători importanţi, trupa lui Marian Rada are cea mai tare defensivă din Liga 1. A primit doar un gol în 4 meciuri în acest retur! Rapidiştii nu sunt însă nici „zmei” în atac. Autogolul de care au beneficiat la Iaşi fiind singura reuşită de până acum a lui Pancu şi compania. „Orice joc îl abordăm la victorie, sunt puncte foarte importante, le vrem pe toate 3. Ar fi foarte bine, dar cel mai important e să nu pierdem în Giuleşti. Şi un egal ar fi bun pentru că e un joc dificil chiar dacă Rapidul se află în situaţia în care se află cu probleme financiare. Dar totuşi lotul de jucători e valoros. Au jucători care acum câteva luni se băteau la cupele europene, care erau în componenţa echipei naţionale”, crede preşedintele Eugen Pîrvulescu.

3 – egaluri a obţinut până acum Pandurii din 7 meciuri în Giuleşti, în rest 4 eşecuri din care cel mai dur un 0-3 în primul sezon al gorjenilor în Liga 1

Caută o victorie istorică !

Cu Grigoraş pe bancă în ultimii 2 ani, pandurii au bătut o serie de recorduri ale clubului. Acum e şansa lui Pustai să mai reuşească unul. O victorie în Giuleşti ar fi prima pentru gorjeni în istoria întâlnirilor cu Rapid. Cel mai aproape au fost acum 2 ani şi jumătate, dar arbitrii Drăgănescu şi Velicu le-au năruit speranţele gorjenilor cu o serie incredibilă de gafe. În ultima vreme, pandurii au palmares bun cu Rapid. Sezonul trecut, Nistor şi compania au „deraiat” Rapidul la Tg-Jiu cu un scurt 3-0 pentru ca în toamna trecută să repete isprava cu un 2-0. Ultimele două meciuri directe din Giuleşti s-au încheiat la egalitate, 1-1 respectiv 2-2 iar ultima victorie vişinie în campionat în faţa pandurilor a fost tocmai în urmă cu 2 ani, la Severin, 1-0, gol Pancu. Giuleştenii au reuşit ce-i drept să-i elimine pe panduri din Cupă anul trecut după un 2-0 sub Podul Grant. „N-am câştigat în Giuleşti, dar nici nu am pierdut, cel puţin de 3 ani de când sunt eu aici, cu excepţia meciului din Cupă de anul trecut. În campionat nu am pierdut. Penultimul joc din Giuleşti nu l-am câştigat din cauza problemelor acelea de arbitraj. Dar nu ne mai interesează ce a fost, ne gândim doar la partida de sâmbătă, una importantă şi sper să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv”, zice Pîrvulescu.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: