Moartă de 29 de ani, chemată la Tribunalul Gorj

O femeie din Urdari este citată într-un proces la Tribunalul Gorj. Chiar dacă a murit de aproape trei decenii,  nepotul acesteia susţine că mătuşa sa trebuie să achite o sumă de bani drept cheltuieli de judecată.

Elisabeta Calotă din Urdari a decedat în anul 1982. Într-o cerere aflată pe rol la Judecătoria Târgu Jiu, înregistrată în anul 2010, femeia apare ca fiind chemată în judecată, alături de nepotul acesteia, Grigore Palos, în calitate de pârâţi într-un proces pentru pământ. ”Mătuşa mea a murit în anul 1982 şi ei o cheamă într-un proces pe care-l avem la Tribunal. Nu se poate aşa ceva, doar nu a murit acum un an”, a precizat Grigore Palos, nepotul femeii.

Reprezentanţii Tribunalului Gorj susţin că astfel de erori se produc destul de des deoarece angajaţii tribunalului nu au de unde să ştie dacă persoanele citate mai sunt sau nu în viaţă. „În acest caz, prin acţiunea formulată este posibil să fi fost menţionată persoana decedată şi instanţa nu avea de unde să ştie, acest lucru se află numai după ce se efectuează procedura. De regulă poştaşul arată în situaţia în care nu înmânează procedura că persoana respectivă a decedat şi astfel instanţa ia la cunoştinţă”, a comentat Ion Marin, purtător de cuvânt în cadrul Tribunalului Gorj. 

Nepotul femeii susţine că mătuşa sa a primit şi o înştiinţare prin care trebuie să achite o anumită sumă de bani, aferentă cheltuielilor de judecată. „Pe numele meu şi al mătuşii mele care a murit am primit o înştiinţare prin care trebuie să plătim 1700 de lei, pentru cheltuielile de judecată în acest proces. Nu ştiu cine o să plătească”, a mai spus Grigore Palos.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: