Mobilizare ca în campanie pentru recensământ

Edilul din Drăguțești este optimist și vrea să depășească cinci mii de locuitori, cât avea comuna la ultima recenzare, făcută în urmă cu zece ani. Se bazează pe mulți orășeni care s-au mutat în comuna pe care o conduce. Avantajul cel mai mare este că se află la doi pași de Târgu Jiu.

În timp ce unii edili se tem că rezultatele recensământului ar putea avea un impact negativ asupra bugetului primăriilor, alții sunt optimiști și speră să avanseze în grad. 

Până acum, în comuna Drăguțești, au completat formularul de recensământ online peste două mii de persoane. Mai puțin de jumătate din numărul de locuitori din statisticile făcute în 2011.

Aproape toți angajații s-au implicat și au chemat localnicii la primărie să se recenzeze dacă nu aveau posibilitatea să facă asta online. „Noi ne-am luptat să se recenzeze cât mai mulți oameni. Avem deja 2.000 și ceva de oameni recenzați din 5.000. Să sperăm că vom fi peste 5.000. Toată primăria s-a implicat la recensământul acesta. Au mers asistentele comunitare, angajații primăriei și i-au anunțat pe bătrânii din comună să vină și s-au recenzat la primărie. I-am ajutat noi cu tabletele. Toată lumea s-a implicat și chiar a fost benefic”, ne-a spus primarul din Drăguțești, Ion Popescu.

Conform recensământului efectuat în 2011, comuna avea 4.996 de locuitori, în scădere față de recensământul din 2002, când se înregistraseră 5.185 de persoane. 

Vizualizări: 1,401

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: