Mocioi: Dragnea concentrează puterea în mâna baronilor locali

Deputatul de Gorj, Niculina Mocioi este de părere că proiectul descentralizării întocmit de vicepremierul Liviu Dragnea nu face decât să concentreze întreaga putere politică şi economică în mâinile baronilor locali. Proiectul prevede ca mai multe direcţii şi servicii, care sunt acum în subordinea ministerelor, să fie conduse de autorităţilor locale. 

Vicepremierul Liviu Dragnea a stabilit marţi instituţiile care vor fi transferate de la ministere către autorităţile locale, dar şi înfiinţarea unor noi direcţii. Consiliul Judeţean, în special, va avea de aici înainte mai multe instituţii în subordine. Deputatul PP-DD, Niculina Mocioi, consideră că această descentralizare a fost făcută doar pentru a focaliza toată puterea în mâinile celor care ţin frâiele judeţelor şi localităţilor. “Nu mi se pare în regulă, mi se pare o modalitate de a concentra practic întreaga putere şi economică, şi politică, în mâna câtorva baroni locali. Nu mă miră nici foarte tare că s-a ajuns aici, pentru că asta s-a vrut de la bun început. Povestea cum că dacă vom face regionalizarea, vom putea avea o absorbţie mai mare de fonduri europene, eu nu o cred”,a declarat deputatul PP-DD, Niculina Mocioi.

Proiectul regionalizării, ferit de ochii opoziţiei

Deputatul Niculina Mocioi mai spune că, deşi a solicitat clarificări în ceea ce priveşte proiectul regionalizării, nu a primit până acum nicio informare din partea celor care l-au conceput. „Ca parlamentar am o mare nemulţumire, acest proiect de descentralizare cel puţin până în momentul de faţă cu noi nu a fost dezbătut. Noi ne luăm informaţiile de unde putem, nu direct de la minister, aşa cum ar fi normal. Eu am solicitat în repetate rânduri acest proiect de regionalizare şi nu l-am obţinut, nu l-am văzut, nu ştiu cum arată. Tot ce ştiu, ştiu din dezbaterile care se fac cu primarii”, a mai spus Niculina Mocioi.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: