Moţiune simplă pentru revocarea noului cod al insolvenţei

Parlamentarii PP-DD vor să depună o moţiune simplă pentru revocarea imediată a ordonanţei de urgenţă privind noul cod al insolvenţei. Deputatul Niculina Mocioi este de părere că noile reglementări nu fac decât să închidă gura presei, dar şi să falimenteze societăţile aflate în impas, care n-ar avea timp să se redreseze într-un an, aşa cum stipulează codul insolvenţei.

Pentru  a iniţia o moţiune simplă pe tema codului insolvenţei, parlamentarii Partidului Poporului-Dan Diaconescu au nevoie de peste 50 de semnături, în prezent purtându-se discuţii cu parlamentarii democrat liberali. Cer revocarea noului cod al insolvenţei sau dezbaterea sa în regim de urgenţă în Parlament, considerând că prevederile din codul insolvenţei privind suspendarea licenţei audiovizuale sunt menite să suprime dreptul la libera exprimare.  “Din punctul nostru de vedere, prin emiterea acestei ordonanţe de urgenţă tot ce se urmăreşte este închiderea gurii presei. Va fi foarte greu atât pentru cei care activează în mediul audiovizualului la nivel naţional, dar şi mai greu, cred eu, va fi pentru mass-media locală care în perioada acesta supravieţuieşte şi atunci toţi vor fi expuşi riscului de a-şi pierde licenţa. Nu face decât să aservească practic tot ce înseamnă mass-media regimului Ponta”, a spus Niculina Mocioi, parlamentar PP-DD.

Mocioi: Multe societăţi se vor îndrepta direct spre faliment

Una dintre cele mai importante modificări aduse legislaţiei insolvenţei, în varianta aprobată de guvern prin ordonanţă de urgenţă, spune că o companie intrată în insolvenţă va avea la dispoziţie un an pentru a-şi reorganiza activitatea şi a ieşi din insolvenţă. Nici cu acest aspect nu sunt de acord parlamentarii PP-DD. “Un termen de un an în loc de patru. Este foarte clar că în acest mod foarte multe societăţi se vor îndrepta direct spre faliment. Aşa cum am văzut că spun experţii care activează în domeniu, pe un plan de reorganizare ca să vezi şi rezultate trebuie să treacă aproximativ trei ani. În niciun caz nu este de ajuns acest an”, a mai spus Niculina Mocioi.

Parlamentarii PP-DD vor încerca să strângă toate semnăturile necesare până la sfârşitul acestei săptămâni.

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: