Mocioi: Complexul plăteşte pentru lipsa de sinceritate a managerului Ciurel

Deputatul Partidului Poporului-Dan Diaconescu (PP-DD) Niculina Mocioi, a făcut, ieri, mai multe declarații privind întâlnirea organizată de Instituția Prefectului și Consiliul Județean Gorj, cu managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciurel și parlamentarii de Gorj. Mocioi spune că Ciurel nu a lămurit dacă CEO este pe profit sau nu, ba chiar a pus sub semnul întrebării și rezultatul financiar din 2012. Mai mult, aceasta spune că managerul CEO nu este interesat de soarta sutelor de angajați de la firmele prestatoare.

Reporter: Discuția a durat două ore. Despre ce ați vorbit?

Niculina Mocioi: Discuția a durat două ore, dar managerul Laurențiu Ciurel nu numai că nu a lămurit situația în care se află compania, dar pune sub semnul întrebării și profitul din 2012. Mai exact, acesta spune că circa 160 milioane lei din totalul de 280 de milioane de lei reprezintă un profit artificial, provenit din diferențele de curs valutar pentru un împrumut în yeni, contractat în 2005 de către fostul Complex Energetic Turceni.

Rep.: Păi și atunci, compania e pe profit în ianuarie și februarie sau nu?

N.M.: Domnul Ciurel spune că da, dar în condițiile în care tot dumnealui spune că în 2012 profitul este artificial atunci mă întreb cât de real este și profitul anunțat pentru luna ianuarie.

Rep.: A cerut sprijinul parlamentarilor. Ce anume a solicitat?

N.M.: Este vorba despre mai multe propuneri. Una se referă la anularea prevederilor Ordinului nr.3055/20.10.2009, prin care sunt aprobate unele reglementări contabile privind înregistrarea la venituri a diferenţelor favorabile de curs. Noi încercăm se vedem ce se poate face, dar este legislaţie europeană, care nu poate fi schimbată pentru că nu îi convine cuiva de la Târgu Jiu. Corect era ca domnul Ciurel să spună adevărul din primul moment şi poate că atunci parlamentarii de Gorj puteau face lobby pe lângă Ministerul Economiei, ca acţionar majoritar al CE Oltenia, să nu ia 85% din profitul net ca dividende ci mult mai puţin. Adică să nu oblige complexul să dea la stat şi ce nu a produs. Dar, public a fost prezentată o realitate cosmetizată, iar adevărul s-a spus acum, când nu mai e nimic de făcut. Complexul plăteşte acum pentru lipsa de sinceritate a managerului Ciurel.

Rep.: Veți face demersuri pentru a ajuta această companie?

N.M.: Asigur conducerea de tot sprijinul meu pentru a proteja cele aproape 19 mii de locuri de muncă, dar îi solicit managerului Laurențiu Ciurel transparență totală în ceea ce privește activitatea sa în fruntea cele mai mari companii din Oltenia. Din acest motiv, i s-au solicitat domnului Laurențiu Ciurel o serie de documente necesare pentru susținerea și promovarea unor inițiative legislative.

Rep.: Cum vi s-a părut domnul Ciurel, îngrijorat de situația companiei?

N.M.: Eu am avut senzația că a venit acolo mai mult obligat și că mai tot timpul ne-a privit de sus. Cred că a și spus la un moment dat că nu are nevoie de ajutorul parlamentarilor și că a venit pentru că a fost invitat. Am luat act, cu îngrijorare, de lipsa de interes a domnului Laurențiu Ciurel față de sutele de gorjeni care rămân fără slujbe ca urmare a renunțării la contractele cu firmele prestatoare. Din acest motiv, propun prefectului județului Gorj să convoace la o ședință reprezentanții firmelor prestatoare din zonă, pentru a afla problemele cu care se confruntă aceștia și pentru a găsi astfel soluții pentru păstrarea locurilor de muncă.

Rep.: Vor mai fi astfel de întâlniri?

N.M.: Eu sper că da. Și mai sper ca această întâlnire să nu fi fost una de imagine pentru autoritățile locale, iar aceste dezbateri, pe temele importante ale Gorjului, să aibă loc o dată pe lună, în urma cărora să venim cu soluții concrete pentru gorjeni.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: