Mocioi susţine moţiunea pe energie, contestată de Ciurel

Conducerea CE Oltenia a prezentat câteva date din care să rezulte că situaţia companiei este bună şi că opoziţia minte în moţiunea depusă la Camera Deputaţilor. „Directorul CE Oltenia continuă să mintă prin omisiune”, este replica deputatului Niculina Mocioi, care a şi susţinut moţiunea de la tribuna parlamentului.

Ciurel susţine că societatea pe care o conduce nu are restanţe la bănci sau bugetul de stat. Moţiunea spune altceva, şi anume că mai multe credite au fost reeşalonate. Mai mult, gradul de îndatorare a companiei a crescut îngrijorător. „Potrivit ultimelor situaţii financiare publice, la 30 iunie 2013 CE Oltenia avea 846 de milioane de lei-datorii cu scadenţă mai mică de un an, iar în iunie 2014 acestea ajunseseră la 1.041 de milioane de lei. În ceea ce priveşte datoriile pe o perioadă mai mare de un an, compania condusă de Laurenţiu Ciurel avea la 30 iunie 2013 datorii de 1.491 de milioane de lei, iar în iunie 2014 ele ajunseseră la 1.770 de milioane de lei”, arată Mocioi într-un comunicat.

Deputata arată că Ciurel a minţit de-a lungul timpului şi când spunea că are profit, dar şi când susţinea că nu va face concedieri colective. „Laurenţiu Ciurel susţinea în plină campanie electorală că societatea CE Oltenia a terminat pe profit la şase luni. Când Fondul Proprietatea a făcut publice situaţiile financiare ale complexului, a ieşit la iveală adevărul: 193 de milioane pierdere la 31 iunie 2014. Conducerea CE Oltenia s-a repliat rapid şi a spus că pierderile au fost recuperate în trimestrul al III-lea. La fel spuneau şi liderii PSD Gorj, care credeau că minciuna îi va ajuta să îl scoată pe Ponta preşedinte. După alegeri s-a aflat adevărul. Nu doar că pierderile nu au fost recuperate, dar situaţia se agravase: 290 de milioane de lei pierdere la 31 septembrie 2014. A urmat o nouă minciună: pierderile au fost recuperate până la finalul anului. Vom afla adevărul în curând, când Ciurel, obligat de lege, va face public bilanţul pe 2014”, arată Mocioi.

„În 2014, Laurenţiu Ciurel a spus în repetate rânduri că nu există riscul concedierii a mii de salariaţi, catalogând semnalele de acest tip ca fiind „zvonuri de campanie”. Acum spune că tot liberalii mint când atrag atenţia asupra faptului că trei mii de oameni sunt daţi afară din CE Oltenia din cauza managementului prost al companiei. Asta deşi peste o mie de salariaţi au fost transferaţi fără voia lor odată cu externalizarea carierei Berbeşti, iar 2.133 vor fi concediaţi la 1 iunie, notificarea fiind depusă de CEO la AJOFM”, mai spune Mocioi în comunicat.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: