Modernizarea Gării Târgu Jiu, sub semnul întrebării

Călătorii CFR ar putea beneficia, cel mai probabil din toamnă, de o gară ultramodernă la Târgu Jiu dacă primăria va dispune de suficiente fonduri pentru o asemenea investiţie. De altfel, primăria Târgu Jiu a depus deja un proiect de modernizare spre finanţare la Compania Naţională de Căi Ferate însă sunt sceptici în privinţa răspunsului.

Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu doresc cu orice preţ modernizarea Gării CFR anul acesta însă în prezent aşteaptă răspunsul Companiei Naţionale a Căilor Ferate în ceea ce priveşte finanţarea proiectului. În cazul în care răspunsul este afirmativ, modernizarea gării va începe mult mai devreme, în caz contrar, gara va fi supusă procesului de modernizare abia din toamnă, atunci când reprezentanţii primăriei speră să aibă fonduri suficiente. „Este un proiect de modernizarea destul de amplu, pe care ni-l dorim cu orice preţ, de altfel avem deja nişte proiecte depuse spre finanţare. Dacă le câştigăm începem mai repede, dacă nu abia din toamnă pentru că abia atunci estimăm noi să avem mai mulţi bani la buget”, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Modernizarea propriu zisă ar trebui făcută în colaborare cu CFR Craiova însă aceştia au dat deja un răspuns negativ mai ales în ceea ce priveşte colaborarea financiară. „O să colaborăm şi cu CFR Craiova, noi am vrea şi o colaborare financiară pentru că până la urmă este spaţiul lor de muncă dar ei au zis că nu au bani şi nu o să poată să facă nimic. Noi oricum vrem să ducem la bun sfârşit această modernizare ca să avem şi noi o gară funcţională”, a declarat Ramona Evulescu.

Proiectul de modernizare este foarte costisitor având în vedere modificările ce urmează a fi făcute la gara CFR din Târgu Jiu. „Pe lângă modernizarea propriu zisă mai este vorba şi de nişte pasaje subterane care ar fluidiza foarte mult traficul şi deci este un proiect foarte costisitor. În condiţiile actuale nu avem nici noi bani de aceea aşteptăm să vedem ce zic cei de la Companie iar dacă nu din toamnă vedem ce facem pentru că o putem lăsa aşa”, a precizat Ramona Evulescu.

Vizualizări: 81

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: