Moisescu, ţinut pe la uşile Casei de Sănătate Gorj

Mihai Moisescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj, a fost ţinut ore în sir pe la uşile Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Gorj. Cei aflaţi la conducere nu au avut timp să discute cu acesta despre semnarea contractului. Data de 1 iulie este data limită de semnare a contractului.

Ieri, la orele 13, Mihai Moisescu avea întâlnire cu reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, în vederea negocierii noului contract, care trebuie semnat până la 1 iulie. Preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj a avut de aşteptat însă mult şi bine pe la uşile directorilor, pentru că aceştia nu au avut timp de el. „Eu vorbisem cu o zi înainte cu domnul Cocină şi stabiliserăm că astăzi mă sună să ne întâlnim. De la ora opt aştept telefonul dumnealui şi nu a mai sunat. Aşa că am venit eu la Casă şi vorbisem cu domnul Şurlea că discutăm la orele 13. De atunci şi până acum stau pe la uşi pentru că nu are timp de mine, e încurcat în multe hârtii şi nu poate întrerupe”, susţine Mihai Moisescu.

 „Nu vom semna contractul cu CAS-ul. Vă spun foarte clar că-şi bat joc de noi. Am stabilit una şi facem alta”, a mai spus Mihai Moisescu.

 „S-a semnat odată un protocol între medicii de familie şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, protocol cu care ei au fost de acord. Acum vin şi spun că nu mai sunt de acord cu el. Sunt câţiva medici care au semnat deja, îi aşteptăm şi pe ceilalţi”

Daniel Şurlea, director adjunct CAS Gorj.

„Nu am semnat încă. Eu nu fac parte din patronat şi am documentele pe care le-a expus domnul Moisescu, dar voi studia contractul şi voi lua o decizie, dacă voi semna sau nu contractul”

 Daniel Şamotă, medic de familie

ÎNTÂRZIERI

Iniţial, contractul medicilor de familie cu CAS-ul trebuia semnat la data de 1 aprilie, însă  medicii nu au fost de acord cu noul contract care le diminuează foarte mult veniturile. Din luna aprilie şi până acum, medicii au fost invitaţi aproape în fiecare lună să mai semneze câte un act adiţional sau protocol cu CAS-ul pentru a putea elibera în continuare reţete gratuite şi compensate.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: