Moment de bilanţ la Crucea Roşie

Numeroase acţiuni umanitare au marcat activitatea filialei Gorj a Crucii Roşii Române în anul 2008. Pe lângă rezolvarea de cazuri sociale, programele pentru sănătate şi pentru realizarea educaţiei sanitare în şcoli, voluntarii de la Crucea Roşie s-au implicat şi în campanii umanitare.

„Crucea Roşie“ a avut numeroase acţiuni pe parcursul anului trecut. Trebuie menţionată intervenţia filialei gorjene în ajutorarea sinistraţilor din Moldova, în timpul inundaţiilor din luna august 2008. Atunci, la urna din cortul amplasat în centrul municipiului Târgu-Jiu s-au strâns aproximativ 150 de milioane lei vechi, bani care s-au îndreptat spre 400 de sinistraţi din localităţile Rădăuţi şi Hudeşti din judeţul Botoşani, grav afectate de inundaţii. Ajutoarele trimise sinistraţilor au constat în materiale de construcţii pentru refacerea locuinţelor distruse de puhoaie, dar şi pachete cu alimente şi îmbrăcăminte. Campania a fost organizată în colaborare cu Primăria Municipiului Târgu-Jiu, Consiliul Judeţean şi un post local de radio.

O altă colectă stradală iniţiată de Crucea Roşie Gorj a avut loc în aprilie, când au fost strânse fonduri pentru ajutorarea persoanelor vârstnice, în cadrul campaniei intitulată „Cel puţin un leu pentru Crucea Roşie”. Tot în 2008, au fost strânse aproximativ 600 de milioane din diverse sponsorizări pentru rezolvarea a 6 cazuri sociale din judeţ. Grigore Bunăiaşu, directorul Crucii Roşii Gorj, declară că pentru a-i putea ajuta pe cei în nevoie pe parcursul anului 2008, au primit şi sprijin din afară, de la Asociaţia “Pouzauges-Roumanie”  din Franţa, care a trimis materiale umanitare pentru unităţile spitaliceşti din Motru şi Dobriţa.

În parteneriat cu alte instituţii, Crucea Roşie desfăşoară şi acţiuni de promovare a unui stil de viaţă sănătos, cu ocazia unor evenimente precum Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, Ziua de Luptă împotriva TBC, Ziua Mondială fără Fumat, Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge, Ziua Mondială de Luptă împotriva Drogurilor, precum şi Ziua Mondială SIDA. Toate aceste zile au fost marcate şi în 2008 prin acţiuni organizate împreună cu Direcţia de Sănătate Publică Gorj, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Direcţia de Muncă şi Incluziune Socială şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

Voluntarii de la Crucea Roşie militează pentru sănătate şi în rândul elevilor de gimnaziu şi liceu din judeţ, care sunt informaţi în legătură cu modalităţile de prevenire a consumului de alcool, tutun şi droguri, dar şi a bolilor cu transmitere sexuală, prin programul de educaţie sanitară în şcoli. La faza naţională a concursului “Sanitarii Pricepuţi”, judeţul nostru a fost reprezentat de un grup de elevi de la Şcoala Generală “Constantin Săvoiu” din municipiu.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: