Monument inaugurat la Strâmba Jiu

Un monument al eroilor a fost inaugurat la Strâmba Jiu, de Ziua Naţionala a României. La eveniment au participat peste doua sute de localnici.

Monumentul eroilor de la Strâmba Jiu a fost dezvelit de viceprimarul din Turceni, Dumitru Gâlceavă, după care a fost sfinţit de un sobor de 7 preoţi. În acest cadru solemn atât viceprimarul Dumitru Gâlceavă, cât şi comandantul Detaşamentului de Pompieri Turceni, Grigore Duică, le-au vorbit celor prezenţi despre însemnătatea zilei de 1 Decembrie.

Localnicii prezenţi la eveniment s-au bucurat că în satul lor s-a ridicat un nou monument al eroilor şi au lăudat iniţiativa administraţiei locale din Turceni de a marca în acest mod Ziua de 1 Decembrie.

Manifestările de la Monumentul Eroilor din Strâmba Jiu au continuat cu un moment artistic oferit de elevii Şcolii Generale din Strâmba-Jiu după care a urmat ceremonialul de depunere a coroanelor în cinstea  eroilor  care şi-au jertfit viaţa pentru ţară.

După încheierea momentului solemn de la Monumentul Eroilor, administraţia locală din Turceni a pregătit 500 de porţii de fasole cu costiţă . La masa întinsă în apropierea monumentului au fost invitaţi toţi cei prezenţi.

Viceprimarul oraşului Turceni, Dumitru Gâlceavă a mai spus că se gândeşte să mai ridice un monument al eroilor şi în Turceni. (N.M)

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: