Morega: “Băsescu e un animal politic care ştie să lupte”

Deputatul independent Dan Ilie Morega consideră că Traian Băsescu va fi demis în urma Referendumului din data de 29 iulie, deşi spune despre acesta că are suficienţi adepţi şi că ştie să abordeze teme care plac populaţiei. În ceea ce priveşte campania, Morega spune că va fi una dură în care vor confruntările verbale vor degenera în altele scandaloase.

Rep.: Preşedintele Traian Băsescu a fost suspendat. Care credeţi că va fi rezultatul referendumului?

D.I.M.: Preşedintele Traian Băsescu se va întoarce cu faţa către popor şi cred că va fi demis. Sunt convins că votul oamenilor va fi influenţat de reducerile salariale, disponibilizările masive, impozitarea pensiilor, toate aceste măsuri fiind corelate cu creşterea preţurilor.

Rep.: Cum credeţi că va fi campania premergătoare referendumului-

D.I.M.: Nu va fi o luptă surdă ci o luptă aprigă cu o încărcătură extrem de mare asupra electoratului. Băsescu e un animal politic care ştie să lupte şi să abordeze teme care plac populaţiei, indiferent că sunt reale sau ireale. Campania va fi extrem de dură şi de o parte şi de cealaltă vor fi confruntări nu numai în planul votului, dar şi provocări verbale care pot degenera în altele scandaloase. În această perioadă, forţele de ordine trebuie să trebuie să fie pregătite pentru orice.

Rep.: Este domnul Crin Antonescu potrivit pentru funcţia de preşedinte al ţării?

D.I.M.: Dacă mă întrebaţi dacă este potrivit pentru funcţia de prim-ministru vă răspundeam că nu este, dar dacă v-aţi referit la funcţia de preşedinte al ţării cred că este potrivit. Spun asta deoarece preşedintele are o mai mare valoare de mediator şi nu văd că ar fi o chestiune extraordinară pentru Crin Antonescu. 

Rep.: De ce spuneţi că domnul Crin Antonescu nu era potrivit pentru funcţia de prim ministru?

D.I.M.: Ca prim-ministru ar fi trebuit să fie mult mai implicat în problemele executive, sociale în cele ale administraţiei publice. Victor Ponta este mult mai indicat pentru această funcţie întrucât a activat încă de tânăr, iar de-a lungul timpului s-a confruntat cu o complexitate de probleme.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: