Morega: Călinoiu a intrat în AGA pentru a-l schimba pe Condescu

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice Gorj, îi recomandă managerului Complexului Energetic Oltenia să modifice statutul Asociaţiei de Fotbal Pandurii. Morega consideră că statutul dezavantajează CE Oltenia întrucât nu poate lua decizii deşi este investitorul principal. Ba mai mult, este convins că scopul intrării lui Călinoiu în AGA de la Pandurii este acela de a-l schimba pe Marin Condescu.

Morega crede că suma simbolică de 2 miliarde de lei vechi/an pe care Consiliul Judeţean a alocat-o pentru Pandurii reprezintă o nouă manevră a preşedintelui Ion Călinoiu. „Cele două miliarde de lei vechi pe care Consiliul Judeţean Gorj le-a dat Pandurilor nu înseamnă nici măcar 2-3 % din cât a dat Complexul Energetic Oltenia. Este o picătură de apă într-un ocean. Manevra banilor o ştie doar Călinoiu. Mai dă primăria 2-3 miliarde, Artego 2-3 miliarde, iar restul CEO”, a declarat Dan Ilie Morega. Acesta susţine că nu este normal CE Oltenia să aibă doar un vot în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Pandurii. „Nu este corect ca indiferent cât dai să ai dreptul la un vot. CE Oltenia dă 100 de miliarde, iar Călinoiu, Cârciumaru şi Artego iau deciziile pentru că se unesc cele trei forţe. Este foarte clar că Ion Călinoiu nu ajută cu mult echipa de fotbal. El s-a băgat în AGA ca să-l poată schimba pe Condescu, nu pentru a susţine performanţa. Cârciumaru a declarat că va vota chiar el schimbarea lui Condescu”, a menţionat Morega.

Preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice Gorj susţine că trebuie verificat în mod amănunţit cum s-au cheltuit banii strânşi pentru Pandurii. „Trebuie făcută o verificare prin care să se vadă cum au fost cheltuiţi banii din minerit şi energie, nu o verificare de acoperire”, spune Morega.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: