Morega: Călinoiu n-a dorit parteneriat cu noi şi acum plăteşte

Zilele până la care PDL, PNL şi PRM Gorj vor încerca să formeze o nouă majoritate în Consiliul Judeţean sunt tot mai puţine, spre sfârşitul lunii fiind foarte posibil ca pisica să fie ruptă în două pe această temă. Până atunci, liberalii explică de ce nu mai vor să mai fie de partea actualului preşedinte Ion Călinoiu, preşedinte care e convins în continuare că partidul său nu va pierde majoritatea din ultimii ani.

Deputatul Dan Ilie Morega declară că PNL nu se regăseşte cu proprii specialişti în structurile actuale ale Consiliului Judeţean, motiv pentru care colaborarea cu PSD poate fi considerată ca şi inexistentă. Liderul organizaţiei judeţene afirmă că social-democraţii au cedat un singur post în favoarea liberalilor, pe cel de vicepreşedinte, restul funcţiilor fiind ocupate doar de membri ai PSD. Şeful PNL Gorj susţine că filiala a pierdut chiar şi un post pe care îl avea în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, în fruntea căreia se află preşedintele Ion Călinoiu.

"Călinoiu vorbeşte de parteneriat cu noi, dar noi nu i-am criticat niciodată pe ei când s-au dus şi au guvernat cu PDL. Ce, pe noi ne-au întrebat- Ne-au lăsat în opoziţie, iar ei au avut numai conflicte şi scandaluri cât au fost alături de PDL la putere. Au făcut un dezastru pentru judeţul ăsta de 20 de ani de când conduc ei, în timp ce PNL şi PDL au avut cea mai bună guvernare, cu cele mai bune rezultate, în 2005 şi după aceea, în ciuda neînţelegerilor politice. Eu sper ca să ne înţelegem acum cu cei de la PDL pentru a realiza nişte obiective la nivel de judeţ şi să schimbăm lucrurile în bine. Important este să nominalizăm la serviciile deconcentrate cei mai buni specialişti şi manageri în fruntea lor pentru că trebuie să vedem şi până unde politizăm aceste instituţii pentru că, iată, PSD şi-a pus oameni peste tot la ceea ce are în subordinea Consiliului Judeţean, iar pe liberali i-a lăsat pe margine, dar de parteneriate ştie Călinoiu să vorbească", afirmă şeful PNL Gorj.

PSD n-a creat alternative economice

Morega spune că PNL nu are niciun argument pentru a continua o colaborare cu PSD, spunând că primarii liberali nu au fost avantajaţi în niciun fel la împărţirea bugetului judeţean. Deputatul îl acuză pe preşedintele Ion Călinoiu şi de faptul de când el şi PSD conduc Gorjul, nu au fost create alternative la industria minieră şi nici starea infrastructurii nu a fost îmbunătăţită pentru a se putea dezvolta turismul. Şeful PNL Gorj afirmă că, în acest context, o nouă majoritate în Consiliul Judeţean poate duce la dezvoltarea unor proiecte prin care să fie create alternative la industria minieră.

"Şi Călinoiu şi Ponta se laudă cu fabrica de filtre de la Sadu, dar acolo lucrează 150 de oameni. Păi calculaţi şi vedeţi cam câte locuri de muncă au făcut în 20 de ani, că altceva nu a mai apărut. Călinoiu n-a dorit parteneriat cu noi şi acum plăteşte. I-am dat vicepreşedintele pe care l-a dorit, dar pentru PNL nu a creat condiţiile ca specialiştii noştri să se regăsească în structurile Consiliului Judeţean. Eu vreau ca PNL să fie un partener, nu o anexă, dar el şi-a dorit aşa ceva pentru că din două posturi pe care le aveam şi noi la Autoritatea Teritorială de Ordine Publică ne-a luat unul după ce nu am mai fost eu acolo. Fiecare doarme după cum îşi aşterne, să ţină minte lucrul acesta ce-i care ignoră faptul că PNL Gorj este a doua organizaţie ca importanţă din Oltenia, după ce acum cinci ani era lanterna roşie a partidului", avertizează Morega.

Vizualizări: 80

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: