Morega crede că va deveni secretar general adjunct al PNL

Liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, crede că are şanse mari de a deveni secretar general adjunct al partidului, deşi la congresul extraordinar de la sfârşitul săptămânii trecute nu a fost ales membru în Biroul Permanent Central. Acesta afirmă că este oricum membru în structurile centrale de conducere ale partidului şi spune că rămâne interesat de încă o funcţie pe care speră să o ocupe după prima şedinţă a Delegaţiei Permanente a PNL.

Delegaţia liberalilor gorjeni care a participat la Congresul extraordinar de la Bucureşti nu s-a întors acasă cu mâna goală. Ceva funcţii au fost obţinute pe acolo şi, chiar dacă Morega nu a fost votat în număr suficient pentru a deveni acum membru în structura centrală de conducere a partidului. Liderul de la Gorj se poate chiar lăuda că ar mai fi avut nevoie de un vot pentru a fi la egalitate cu fostul vicepreşedinte şi ministru al sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Acesta a fost votat de 389 de delegaţi la Congres, în timp ce Morega a luat 388 de voturi, prea puţin pentru a prinde însă măcar un post de membru supleant în Biroul Permanent Central al partidului, în aceiaşi postură aflându-se şi foştii miniştri Teodor Atanasiu, Cristian David şi Dan Motreanu. În schimb, Morega aspiră în continuare la o funcţie importantă la nivel de centru.

„Sunt membru de drept în Delegaţia Permanentă, atât ca preşedinte de filială, cât şi ca deputat, dar rămân interesat în continuare ori de un post de secretar general adjunct ori de unul de secretar executiv. Depinde cum vor fi propunerile făcute de noul preşedinte Crin Antonescu", declară deputatul liberal, care a devenit, după Congres, şi membru în Consiliul Naţional Executiv, forul de decizie al partidului. În schimb, într-un comunicat de presă al filialei de la Gorj se menţiona ieri că " preşedintele PNL Crin Antonescu a făcut propunerea ca Dan Ilie Morega  să fie nominalizat în funcţia de secretar general adjunct al  formaţiunii politice liberale, aceasta urmând a fi aprobată în cadrul Delegaţiei Permanente a PNL", ceea ce nu poate să însemne decât că în scurt timp dorinţa lui Morega va deveni realitate.

Reprezentare la centru

Morega susţine că PNL Gorj a ieşit în câştig după congresul extraordinar, fiind pentru prima dată când organizaţia are reprezentanţi în structurile centrale de conducere. Astfel, fostul preşedinte al PNL Tâgu Jiu, Ion Navlea, demis din funcţie din cauza rezultatelor slabe la alegerile locale, a devenit membru în comisia centrală de cenzori a partidului. De asemenea, Cătălin Crăciunescu, fiul unui consilier judeţean liberal, este membru în Curtea de Onoare şi Arbitraj.

Dan Ilie Morega a fost primul preşedinte al unei organizaţii judeţene de partid care şi-a manifestat încă de la începutul anului sprijinul pentru un tandem Crin Antonescu – Ludovic Orban în fruntea PNL, deşi atunci încă nu se vorbea despre o astfel de echipă. Liderul PNL Gorj apreciază că acum partidul are toate şansele să îşi revigoreze activitatea. "Pot să spun acum că am fost primul care a aprins flacăra pentru revigorarea partidului. La congres chiar au fost colegi care mă întrebau de unde am ştiut aceste lucruri, în ce carte le-am citit, ca s-o caute şi ei, dar aici e vorba de experienţa de viaţă şi de asumarea responsabilităţii pentru interesul partidului", afirmă Morega.

Tăriceanu, schimbat pe site cu Crin

Luni de zile pe pagina proprie de internet pe care şeful PNL Gorj o are a fost postată o fotografie cu Călin Popescu Tăriceanu, care ne spunea cum construieşte el o Românie mândră şi prosperă. De ieri, locul lui Tăriceanu pe site-ul lui Morega a fost luat de Crin Antonescu, noul preşedinte primind felicitări de la filiala gorjeană şi susţinere pentru drumul spre Cotroceni. În acelaşi timp, şeful PNL Gorj recunoaşte că felul în care Tăriceanu a gestionat relaţia cu teritoriul a lăsat judeţul fără câteva mii de locuri de muncă ce puteau fi create ca alternativă la minerit. " Concluzia a fost că nici în judeţul Gorj nu s-au aprobat unele proiecte care ar fi putut duce la crearea a peste 6.000 de noi locuri de muncă. Astfel, au rămas neexploatate proiecte turistice extraordinare în zone de un pitoresc deosebit, cum ar fi Cheile Sohodolului, zona Peştişani, Valea Bistriţei, Stăneşti, Turcineşti, Schela Bumbeşti-Jiu, dar şi altele. Operele marelui sculptor, Constantin Brâncuşi nu sunt puse în valoare suficient de bine, s-ar putea îmbunătăţi cât mai mult calitatea turismului ecumenic, a turismului montan şi cel speologic. Investiţii majore în aceste domenii sunt aşteptate să se deruleze odată cu instalarea noii conduceri liberale formate din tandemul Crin Antonescu şi Ludovic Orban", speră liberalii gorjeni în comunicatul lor de presă de parcă tandemul care îi conduce acum ar fi la guvernare şi ar putea influenţa în vreun fel investiţiile din judeţ.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: