Morega: Dacă legea s-ar aplica, CEO ar intra imediat în insolvenţă

Cel mai mic creditor poate băga Complexul Energetic Oltenia în insolvenţă. Declaraţia îi aparţine lui Dan Ilie Morega şi a fost dată la puţin timp după ce sindicalistul Ion Ruşeţ a recunoscut public că există această posibilitate. Şi  Nicolae Daviţoiu, preşedintele PMP Gorj, se aşteaptă ca în curând să fie anunţată insolvenţa CEO. Daviţoiu spune că Lafarge a ameninţat deja complexul cu darea în judecată din cauza datoriilor pe care nu a reuşit să le recupereze până în momentul de faţă.

Complexul Energetic Oltenia este la un pas de a intra în insolvenţă din cauza datoriilor. După ce la sfârşitul anului trecut trăgea un semnal de alarmă referitor la această problemă, acum preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice Gorj este tot mai convins că CEO se află într-o situaţie critică. „În baza unei analize pe care am efectuat-o cu specialiştii institutului am spus că se va ajunge la insolvenţă, încă din momentul în care CEO s-a împrumutat la bancă pentru a plăti salariile întrucât nu mai aveau lichidităţi în cont, deşi aveau foarte multe creanţe, nerecuperate nici la ora actuală. În momentul de faţă, Complexul Energetic Oltenia poate fi băgat în insolvenţă de cel mai mic creditor, în condiţiile în care legea s-ar aplica pentru că ei au datorii şi la prestatorii de servicii. Situaţia este din ce în ce mai critică pentru că nu există contracte pe termen mediu şi lung”, a declarat Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice Gorj.

Morega crede că s-a ajuns în pragul insolvenţei din cauza proastei administrări a companiei. „Sunt o serie de cheltuieli făcute în interesul unui grup de oameni, nu în interesul complexului. De exemplu, văruirea turnului de răcire a apei Rovinari. De asemenea, o mare perioadă de timp s-a vândut MW la 137-168 lei faţă de costul real care depăşeşte 190 de lei.  La toate acestea se adaugă şi proasta organizare Răuţ-Ciurel. Cine a mai pomenit şi în ce companie multinaţională sau corporatistă, cum spun ei, s-a mai promovat un centralism excesiv? Au adus tot felul de indivizi fie la sucursala minieră, fie la CEO de nu le mai ajung patru sedii: cel din zona centrală, cel de la gară, cel de la Debarcader şi sediul Pandurii. Cine a mai pomenit să se înfiinţeze o entitate de pază şi protecţie ca Divizie şi asta numai pentru a se bate pe buric Ciurel şi Răuţ cum că sunt o echipă de nezdruncinat de mai bine de 10 ani?”, se întreabă Morega.

CEO are datorii mari la Lafarge

Nicolae Daviţoiu, preşedintele PMP Gorj, se aşteaptă ca intrarea în insolvenţă a Complexului Energetic Oltenia să fie anunţată în foarte scurt timp. Asta din cauza datoriilor mari pe care compania le are la societatea Lafarge. „Este clar că va intra în insolvenţă. La ora actuală, CEO are multe datorii. Am înţeles că sunt restanţe foarte mari la contractul cu Lafarge. Această societate dădea calcarul, iar CEO dădea produsul rezultat de la desulfurare. Din câte ştiu, Lafarge a ameninţat Complexul Energetic Oltenia că îi va da în judecată”, a declarat Nicolae Daviţoiu.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: