Tablete scumpe şi internet gratuit pentru consilierii judeţeni

Cei 32 de consilieri judeţeni din Gorj au primit fiecare câte o tabletă conectată la internet, totul din bani publici. „O investiţie rentabilă”, explică preşedintele Ion Călinoiu, care a preferat să-şi ia laptop. Pe viitor, consilierii vor primi proiectele de hotărâre pe mail, nu pe suport de hârtie, ca până acum. Consilierii au spus că ştiu să folosească tabletele, deşi unii nici nu le-au pornit. Au fost făcute şi glume, consilierul liberal Gheorghe Orzan oferindu-se să-i dea meditaţii lui Nelu Pavel, de la Partida Romilor, contra sumei de 100 de euro/oră.

Consiliul Judeţean Gorj a achiziţionat tablete pentru a înlocui dosarele cu proiectele de hotărâri. Potrivit preşedintelui Ion Călinoiu, preţul unei tablete este 1200 de lei, instituţia suportând şi costul abonamentului de internet. Acesta spune că valoarea tabletelor va fi amortizată prin faptul că se vor diminua cheltuielile materiale. „O tabletă costă 1200 de lei, exact aceeaşi sumă la care ajung cheltuielile cu xeroxarea celor 35 de dosare pentru o şedinţă. Tableta o vom amortiza cu cheltuielile materiale. La această şedinţă au fost folosite atât tabletele, cât şi dosarele, dar începând de luna viitoare dosarele vor dispărea, toate materiale vor fi trimise pe mail”, a declarat Ion Călinoiu.

Aleşii judeţului se declară mulţumiţi de tablete. „Tabletele sunt performante - Samsung Galaxy Tab 3, iar viteza la internet este foarte bună. Fiecare consilier şi-a creat o adresă de mail special pentru Consiliul Judeţean în vederea primirii corespondenţei. Sunt mulţumit de tabletă, noi am cerut cu mult timp înainte să ne doteze cu tablete. De multe ori primeam dosarul şi proiectele chiar în ziua şedinţei şi nu aveam timp să le lecturăm. În plus, se lucrează pe materiale IT şi la Guvern, şi la Parlament”, a declarat liberalul Gheorghe Orzan.

Şi consilierul PSD Gheorghe Milosteanu crede că această achiziţie era foarte necesară. „N-am mai folosit tableta până acum, dar calculatorul îl folosesc foarte intens. Una este să cauţi în rafturi sau în grămada de dosare un proiect adoptat cu ani în urmă şi alta este să le ai arhivate într-un fişier IT”, a declarat Milosteanu.

MEDITAŢII

Deşi nu a avut tableta la el, Nelu Pavel - reprezentantul romilor a dat asigurări că ştie să o folosească. „Nu am tableta la mine pentru că am venit direct de la o altă întâlnire, dar mă pricep destul de bine să o folosesc”, a precizat Nelu Pavel. Liberalul Gheorghe Orzan s-a oferit să-i acorde meditaţii în cazul în care întâmpină probleme. „Pavel, dacă nu te descurci să vii la mine ca să-ţi dau eu meditaţii, 100 de euro/oră, aşa se practică la voi la alegeri”, a spus Orzan. În replică, Nelu Pavel a precizat că se va descurca mult mai bine cu tableta decât alţi consilieri PDL şi PNL.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: