Morega, fan al tandemului Ponta-Tăriceanu

Fostul șef al PNL Gorj, Dan Morega, solicită un Congres Extraordinar al partidului, după alegerile de duminică, prin care Călin Popescu Tăriceanu să redevină președinte al partidului și să fie susținut, astfel, pentru un tandem, în toamnă, cu Victor Ponta candidat la Președinția României.

Morega a ieșit ieri la rampă cu o serie de declarații publice, în care a precizat că, în calitate de coordonator la nivel județean al Asociației Naționale Idei Liberale și Comitetului de Reconstrucție a PNL, face un apel pentru organizarea unui Congres Extraordinar în perioada următoare, finalitatea acestui demers fiind aceea a refacerii Uniunii Social Liberale.

”E nevoie de a-l realege pe Călin Popescu Tăriceanu în fruntea partidului, mai ales după ce a redevenit membru al PNL, pentru că preconizez rezultate foarte proaste pentru liberali la alegerile de duminică. Nu vor ajunge la 20% la nivel național, iar în județ vor fi la 14-15%, în condițiile în care eu i-am luat din poziția de lanternă roșie în Gorj și i-am adus la aproape 20%”, afirmă Morega. Fostul parlamentar consideră că USL se poate reface prin revenirea lui Tăriceanu în fruntea PNL, astfel încât partidul să nu facă o alianță cu PDL și să intre sub controlul lui Traian Băsescu. Morega spune că, astfel, la toamnă, românii vor putea vota pentru un tandem Victor Ponta la Președinție și Călin Popescu Tăriceanu ca șef al Guvernului.

„Într-o alianță cu dreapta lui Băsescu Partidul Național Liberal va fi, mai întâi, controlat de acesta și, mai apoi, anihilat. Călin Popescu Tăriceanu i s-a opus lui Traian Băsescu și, chiar și atacat din toate părțile, a reușit să guverneze bine, asigurând o creștere economică de 8%, în perioada lui crescând pensiile și salariile. Acum trebuie, noi, liberalii, să ne coagulăm toate forțele pentru ca PNL să revină la guvernare în cadrul USL și, astfel, la toamnă, să avem tandemul Ponta – Tăriceanu pentru președinție și Guvern”, mai spune Morega.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: