Morega îi cere lui Banţa să se dea jos de pe blog

Liderul PNL Gorj i-a cerut prefectului să nu mai piardă nopţile pe Internet şi să ia măsuri de limitare a mitei electorale care se practică în această perioadă. Morega se jură că el nu dă mită, deşi este considerat inventatorul „găleţilor electorale“. Prefectul de Gorj, Victor Banţa, a declarat ieri că a solicitat Poliţiei să verifice dacă sunt cazuri de candidaţi care oferă cadouri sub formă de „mită electorală”, după ce a fost sesizat în acest sens de filiala judeţeană a PNL.

Preşedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega, a ironizat miercuri, în conferinţa de presă a partidului, activitatea lui Banţa, care în loc să rezolve unele probleme ale judeţului ar pierde nopţile pe Internet, pentru a scrie pe blog. Printre altele, Morega i-a cerut prefectului să ia măsuri cu cei care dau mită electorală în această perioadă.

Prefectul Victor Banţa a menţionat că a primit în acest sens o solicitare scrisă de la PNL Gorj, document în care nu se preciza însă numele vreunui candidat, ci se vorbea la modul general despre faptul că „există candidaţi” care încearcă să îşi apropie alegătorii prin oferirea de cadouri. Banţa spune că şi dacă i s-ar fi prezentat nume concrete tot nu avea competenţa pentru asemenea verificări, motiv pentru care a înaintat solicitarea liberalilor către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj.

Precizările lui Banţa vin la scurt timp după ce candidaţi ai PNL Gorj au acuzat sau au fost acuzaţi de faptul că oferă cadouri electorale votanţilor din diferite colegii. Astfel, liderul liberal Dan Ilie Morega a menţionat într-o conferinţă de presă că un candidat PSD a împărţit CD-uri cu manele pentru a-şi atrage candidaţii de partea sa, Morega fiind apoi şi el acuzat de un democrat-liberal că a pregătit mii de pachete cu diferite produse pe care, de asemenea, să le dea alegătorilor.

Reprezentanţi ai Biroului Electoral Judeţean Gorj au menţionat că la nivelul acestei instituţii nimeni nu a depus nicio reclamaţie sau contestaţie nici măcar cu privire la panourile de afişaj folosite de candidaţi. Partidele politice au deja reprezentanţi în BEJ Gorj şi niciunul dintre aceştia nu a sesizat vreo ilegalitate pe parcursul actualei campanii electorale. Singurul incident înregistrat până acum este amendarea cu 2500 de lei a unui bărbat din localitatea Ţicleni, care, în prima zi de campanie, a rupt un afiş electoral expus în vitrina unui bar.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: