Morega îl face cu ou şi oţet pe Tudor de la Drumuri

Fostul deputat Dan Morega a avut o ieşire dură la adresa şefilor administraţiei judeţene şi mai ales faţă de Ion Tudor, şef al Secţiei Drumuri Naţionale din Gorj. Ex-parlamentarul este nemulţumit de starea drumurilor din judeţ şi mai ales de a unora de a căror modernizare şi reabilitare s-a ocupat în mod direct în perioada în care era în politică şi avea pârghiile puterii pentru a face aceste lucruri.

Victor Ponta, Ion Călinoiu şi Ion Tudor sunt cei arătaţi cu degetul pentru situaţia în care au ajuns drumurile din judeţ anul acesta, Morega luându-i la ture pe cei în cauză încă de acum, înainte de a veni iarna cu problemele pe care sezonul alb le aduce de fiecare dată pentru şoselele noastre. Fostul parlamentar s-a arătat îngrijorat de soarta DN 66 Rovinari – Bumbeşti Jiu, pe care se lucrează în ritm de melc, de criblura pusă „în bătaie de joc” pe DN 67, în zona Motru, dar şi de soarta DN 67A, de la Baia de Aramă spre Herculane, la graniţa cu judeţul Caraş Severin, administrat tot de SDN Gorj şi modernizat în urmă cu 2 ani, în urma demersurilor făcute de Morega.

Fostul deputat spune că pentru drumul spre Herculane existau fondurile pentru ca modernizarea acestuia să se facă integral, nu doar pe porţiunea administrată de drumarii din Gorj. Acum şi porţiunea modernizată ar începe să se deterioreze pentru că nu este întreţinută corespunzător. „De atâtea ori a ieşit dl Călinoiu cu minciuni gogonate, pentru Ponta am fost în campanie electorală, îndemnând oamenii să-l voteze, crezându-l şi eu că se va ţine de cuvânt… Nimic. Au spus că fac DN 66 încă de anul trecut şi îşi ascund gunoiul sub preş acum, vin şi aruncă flăcări pentru că nu au făcut nimic. De ce eu am putut să modernizez Transalpina, am reparat Bujorăscu, iar voi de ce nu vă ocupaţi fraţilor măcar la puterea mea. Hai, Călinoiule, că eşti vicepreşedinte la nivel naţional”, a declarat Morega într-o conferinţă de presă.

Bolovanii dinspre Motru

Zilele trecute SDN Gorj a început lucrările de întreţinere a carosabilului pe drumul ce face legătura între Tg Jiu şi Motru, iar criblura folosită acolo este considerată de Morega una nepotrivită, fiind de dimensiuni mai mari decât cea folosită de regulă în astfel de operaţiuni. Fostul deputat spune că din cauza bolovanilor respectivi chiar a derapat cu maşina, fiind pe punctul de a ieşi în decor, alţi şoferi alegându-se cu parbrizele sparte.

„E o batjocură de nedescris cu îmbrăcămintea aceasta asfaltică. Criblura folosită nu e cea potrivită. Ce faci, Tudore? Somn uşor pentru că vin oamenii la mine şi întreabă ce facem cu drumul pe care îl distrug nenorociţii ăştia! Eu transmit ce spun oamenii. Cer de urgenţă să se renunţe la constructor şi să se ceară ajutorul directorului Lumezeanu de la Craiova pentru a se intra în normalitate. Rularea va fi una anevoioasă pe bolovanii puşi de ei. Somn uşor, Călinoiule, că tu şi cu Cârciumaru l-aţi pus pe Tudor! Dormiţi somnul puterii”, spune Morega.

Replica lui Tudor!

Şeful Secţiei Drumurilor Naţionale din Gorj recunoaşte că ar fi mici probleme pe drumul spre Motru, dar nu la nivelul prezentării făcute de Morega. Ion Tudor spune că şoferii au obligaţia să circule cu viteză mai mică în astfel de situaţii şi să păstreze şi o distanţă mai mare între autoturisme pentru a evita eventuale incidente provocate de pietrele ce sar de pe carosabil. Există însă şi probleme cu dimensiunile acestor „bolovani”, şeful SDN Gorj recunoscând că a fost un control care a evidenţiat nereguli în acest sens.

„Cine mai e dl Morega? Un domn profesor lipsit de eleganţă! Era obişnuit cu drumul când se căra ceva pe acel drum ce-l interesa pe dumnealui, în rest... Acolo se face tratament de o firmă în urma unei licitaţii. Au fost reproşuri  în privinţa calităţii, au fost nişte nereguli la acest capitol, care însă se vor îndrepta. Domnului Morega dacă nu-i plac ochii mei o să-mi pun nişte ochelari de soare. E multă răutate, asta remarc. Tare simpatic era înainte când mă lăuda. Dumnealui făcea pâine şi cornuri pe la Motru, parcă? Ce mai face acum? E un tip simpatic domn profesor chiar şi acum. Făcea cornuri bune, de ce oare nu le mai face? Oricum îi mulţumesc pentru că se preocupă de soarta judeţului, dar parcă ar trebui să o facă mai cu eleganţă. Nu l-am mai sunat şi nu am mai vorbit cu dumnealui de mult timp, dar eu tot «domnul profesor» o să continui să-i spun”, afirmă Tudor.

Vizualizări: 207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: