Morega: Manu şi Călinoiu, în cârdăşie pentru privatizarea laboratorului

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice Gorj, îl acuză pe şeful judeţului de faptul că susţine ideea privatizării spitalului întrucât ar avea interese personale. Ba mai mult, susţine că directorul Claudia Manu „este în cârdăşie” cu Ion Călinoiu pentru a privatiza laboratorul Spitalului Judeţean în condiţii similare cu cel de la Severin. „Nu-l cunosc pe domnul Morega. Am înţeles că este politician şi probabil vrea să depună vreo candidatură pe undeva şi încearcă să-şi facă din timp campanie electorală”, este replica lui Manu.

Reporter:  Sunteţi primul care a atras atenţia asupra intenţiei de privatizare a laboratorului. Cine urmăreşte asta?

Dan Ilie Morega: Dezastrul de la Spitalul Judeţean Târgu Jiu s-a produs numai din dorinţa de a schimba managementul. Nu există management de stat şi management privat, există doar management performant şi management defectuos. Contractul cu firma Tetraedru a fost făcut din interese personale pentru că, altfel, Ion Călinoiu se putea interesa să vadă cine este de fapt această firmă şi care au fost rezultatele managementului privat desfăşurat la Spitalul Turnu Severin. Călinoiu putea afla uşor că acolo doamna Nicoleta Manu făcea un plan de internări, analizele făcându-se în laboratorul privatizat al spitalului, încasându-se minim 4 miliarde de lei vechi. Călinoiu este complicele hrăpăreţei Claudia Manu de a distruge Spitalul Judeţean de Urgenţe Târgu Jiu.

Rep.: S-a ajuns la dosare penale, anchete…

D.I.M.: Nu înţeleg de ce există aceste presiuni pentru privatizarea laboratorului, la care a achiesat şi Consiliul Judeţean. Nu înţeleg toate aceste presiuni care se fac asupra doctorului Udriştoiu, care este un profesionist, este membru al unei academii din SUA şi un om integru.

Rep.: Cei de la Consiliul Judeţean fac un audit, pentru a afla situaţia după un an de management privat.

D.I.M.: Raportul de activitate este uşor realizat: probleme cu întreţinerea clădirilor (burlane distruse şi jgheaburi la fel); bani cheltuiţi pentru instalaţii solare care nu funcţionează; lipsa incubatoarelor la nou-născuţi; lipsa căldurii în laborator; lipsa unui contract de service pentru aparatura de anestezie; instrumentar de chirurgie vechi; inexistenţa unei staţii de sterilizare: presiuni pentru achiziţionare de materiale scumpe; aparat primit iniţial în comodat, dar pentru care se plăteşte acum o chirie de 30.000 de euro/an, o analiză costând 9 milioane de lei vechi; regulament de ordine interioară de tip securist (fiecare medic a fost pus să semneze o hârtie prin care solicită evaluarea de către ofiţerul evaluator).

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: