Morega: "Papagalul" de Nica e vinovat pentru eşecul lui Geoană

Liderul PNL Gorj, deputatul Dan Ilie Morega, s-a bucurat nespus duminică seara de "victoria" lui Mircea Geoană. Ieri însă, după aflarea rezultatelor reale, Morega a găsit şi vinovatul pentru tot, pe Dan Nica, pentru că legea electorală este foarte proastă.

Seara de duminică a fost una dintre cele mai fericite din viaţa lui Dan Ilie Morega. Urmărind scorurile electorale pro Geoană, Morega s-a gândit să u mai piardă timpul şi să vadă cam cine ar putea fi şef pe la Prefectură sau pe la vreun complex energetic. "Voi merge la Bucureşti şi voi discuta cu echipa de negociatori ca să treacă în protocolul central anumite chestiuni simple. Eu voi dori categoric un complex energetic. Probabil Rovinariul va rămâne la PSD ca să-l pună pe Ciurel, care este un om bine pregătit profesional. SNLO va rămâne la PSD pentru că ei au oameni. Aici nu e vorba de a împărţi o pradă, ci de a da jos toţi derbedeii care nu au performanţe, şi să vină şi PSD-ul şi PNL-ul cu oamenii", spunea Morega duminică seara, atunci când Geoană era "preşedinte".

Sistemul informatic va reduce suspiciunile de fraudă

Ieri dimineaţă lucrurile s-au clarificat mult de tot, iar la prânz era evident că Geoană va fi cel mult preşedinte de bloc, Dan Ilie Morega având o explicaţie pentru eşecul acestuia. El pune responsabilitatea pentru eşecul lui Mircea Geoană în alegeri în cârca "ministrului-papagal" Dan Nica. Liderul liberal susţine că Nica a fost cel care, ca fost ministru al administraţiei şi internelor, a conceput legea pentru organizarea alegerilor prezidenţiale. Deputatul liberal spune că legea permite fraudele electorale, el afirmând că introducerea unui sistem informatizat de înregistrare a alegătorilor va duce la evitarea suspiciunilor de fraudă.

"Legislaţia electorală de acum este opera PSD şi vinovat pentru ea este un singur om, Dan Nica, pe care îl consider cel mai mare papagal în acest domeniu. Îl învinovăţesc direct pentru că a înfiinţat secţii speciale în orice sătuc şi, astfel, a dat posibilitatea votului multiplu. Nu avem un soft informatic pentru a-i înregistra pe cei care votează la orice secţie din ţară şi, atunci, cu secţiile astea speciale în toate localităţile s-a făcut cea mai mare greşeală, care i-a şi fost defavorabilă lui Geoană", declară Morega. Şeful PNL Gorj susţine că secţiile speciale ar trebui să fie pe viitor mult mai puţine, doar în reşedinţele de judeţ, în gări şi aeroporturi. "

Vizualizări: 80

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: