Morega: Parlamentarii USL urmăresc înlocuirea lui Ciurel

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice Gorj, este convins că USL urmăreşte înlocuirea lui Laurenţiu Ciurel din postul de manager al Complexului Energetic Oltenia. Morega spune că mai mulţi parlamentari de la PSD, PNL şi PC trag sforile pentru schimbarea lui Ciurel. Ba mai mult, este convins că inclusiv Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj, este nemulţumit de managementul care se desfăşoară la CEO. Morega crede că, în momentul de faţă, înlocuirea lui Ciurel nu este oportună, în schimb consideră ca fiind absolut necesară modificarea organigramei complexului.

Zvonurile potrivit cărora Laurenţiu Ciurel nu mai dorit de USL la conducerea Complexului Energetic Oltenia încep să se adeverească. Dan Ilie Morega spune că Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj, este nemulţumit de activitatea lui Laurenţiu Ciurel.

Morega crede că, deşi nu a fost numit politic, Ciurel are nevoie de susţinerea PSD-ului. „Ştiu că nemulţumirea în această direcţie, a managementului care se desfăşoară la Complexul Energetic Oltenia, este chiar a preşedintelui PSD Gorj, Florin Cârciumaru. Acesta a spus foarte clar că nu ei l-au nominalizat pe Ciurel, ci Bucureştiul, dar ei fiind la guvernare trebuie să-l susţină. Întrebarea este până când îl vor susţine?”, se întreabă Morega.

Fostul deputat spune că există mai mulţi parlamentari PSD, PNL şi PC care trag sforile pentru înlocuirea lui Ciurel. „Sunt de la PSD- 2, de la PNL- 1 şi de la PC- 1. De fapt, sunt o structură de parlamentari şi nu trebuie ignoraţi. Probabil că ei se bizuiesc pe anumite relaţii la nivel naţional, se bizuiesc pe un Consiliu de Supraveghere, care în mare parte e format din nişte şmecheri ce nu au suflet pentru judeţul Gorj, ei gândesc ca lucrurile să le meargă lor bine”, a declarat Morega.

Echipa lui Ciurel, o gaşcă de şacali

Dan Ilie Morega se aşteaptă ca parlamentarii USL să înceapă demersurile legale pentru înlocuirea lui Ciurel. „Este foarte probabil ca ei să ceară acest lucru şi să facă demersurile legale pentru o serie întreagă de probleme negative care s-au întâmplat la CEO. Dar cred că discuţii între Ciurel şi parlamentari, în care să se facă o analiză economico-financiară, a managementului performant, nu strică pentru că sunt foarte multe greşeli”, spune Morega. Acesta crede că, în momentul de faţă, înlocuirea lui Ciurel nu este oportună, în schimb consideră ca fiind absolut necesară modificarea organigramei. „În momentul de faţă, înlocuirea lui Ciurel nu este oportună, dar în acelaşi timp consider ca fiind absolut oportună modificarea organigramei de organizarea a CEO. În mod sigur trebuie schimbaţi o serie de directori din actuala echipă pentru că Ciurel a adunat lângă el o gaşcă de neprofesionişti şi de şacali”, a menţionat Morega.

REACŢIE

Pandurul a scris săptămâna trecută, pe surse, că parlamentarii nemulţumiţi din USL pregătesc schimbarea lui Ciurel. Informaţia a fost negată de preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, care a declarat atunci că Pandurul este "singurul ziar care are surse speciale", că schimbarea managementului CE Oltenia nu se poate face politic, "chiar dacă ar vrea unii". Informaţiile sunt "probabil inventate", a spus Călinoiu.

Vizualizări: 247

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: