Morega: PNL va ieşi după PDL la alegerile europarlamentare

Institutul de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice Gorj, condus de Dan Ilie Morega, a realizat un sondaj care vizează alegerile europarlamentare de anul viitor. Potrivit lui Morega, PSD ocupă primul loc în sondaj, în timp ce PNL nu va reuşi să strângă mai mult de 13% din voturi. Dan Ilie Morega spune că PNL s-a prăbuşit în Gorj din cauza managementului defectuos exercitat de actuala conducere.

Rep.: Am înţeles că aţi efectuat un sondaj referitor la alegerile europarlamentare de anul viitor. Ce ne puteţi spune?

D.I.M.: Din sondajele pe care le-am efectuat cu Institutul de Analize Publice şi Politice, prin compartimentul de sociologie, rezultă foarte clar că PSD se menţine la o cotă alarmant de bună, în timp ce PNL s-a prăbuşit. Liberalii au undeva la 13%. Rezultatele sondajului le vom face publice într-o viitoare conferinţă de presă.

Rep.: Pe ce loc vedeţi PNL la alegerile europarlamentare?

D.I.M.: În condiţiile în care nu mai apar alte partide, PNL va ieşi pe locul III, după PDL. Clasamentul va fi ceva de genul: PSD, PDL, PNL, probabil PP-DD, PRM-ul mai slab, alţii nu mai contează pentru că cele 5-6 firimituri de partide nu realizează împreună cele 5%. În sondaje, PNL se află sub Partidul Democrat Liberal care n-ar fi trebuit să crească pe greşelile pe care le-au făcut şi cei de la PSD şi cei de la PNL.

Rep.: Credeţi că rezultatele slabe ale PNL în sondaje se datorează scandalurilor cu PSD?

D.I.M.: Nu văd în ce scandal ar mai putea intra PNL în condiţiile în care la nivelul judeţului Gorj acest partid s-a dus pe apa sâmbetei. Este posibilă o oarecare ruptură în USL, la nivel naţional, din cauza unor anumite neînţelegeri. Nemulţumiri există şi în rândul primarilor liberali din Gorj. Specialiştii liberalilor nu s-au mai regăsit în actuala alianţă unde ar fi trebuit să fie 50%-50%. Mă refer la specialiştii liberali din instituţiile publice pe care aceştia trebuiau să le conducă şi nu politruci, cum au pesediştii în mai multe instituţii.

Rep.: Cine credeţi că este vinovat de căderea PNL în sondaje?

D.I.M.: Acest lucru se datorează managementului defectuos efectuat de Dian Popescu şi a lipsei lui de reacţie. Este inadmisibil să laşi un partid să se ducă pe apa sâmbetei, iar tu să fii numai un profitor că eşti parlamentar.

Rep.: Chiar dacă liberalii nu au primit funcţii de conducere la instituţiile publice, au om la conducerea judeţului. Credeţi că nu-i ajută pe liberali că o au pe Mădălina Ciolocoi în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj?

D.I.M.: Mădălina Ciolocoi este pentru ea şi atât. Şi alţii care sunt în alte funcţii de conducere sunt pentru ei şi atât, ori problema se pune pentru partid, pentru oameni. Este inadmisibil să ajungi într-o funcţie şi să nu faci nimic pentru oameni, ci numai pentru tine. Noi am mai avut un specimen, pe Victor Banţa, pe care în timpul meu, când am fost preşedinte al liberalilor, l-am pus prefect şi cu ce folos? Până la urmă dădea târcoale şi participa la toate mitingurile USL doar-doar îl menţineau şi pe el în funcţie când PSD ajungea la putere.

Rep.: Dar doamna Mădălina Ciolocoi chiar nu a făcut nimic pentru gorjeni?

D.I.M.: Ba da, a făcut foarte multe: minte cu neruşinare pe la toate apariţiile ei la TV şi radio. Ea este o femeie seducătoare, manifestând loialitate parşivă faţă de şefi până ajunge într-o funcţie. După aceea „la revedere”, îşi vede fata de treburile ei. Majoritatea primarilor spune că activitatea ei este nesatisfăcătoare. Primarii liberali spun că Mădălina Ciolocoi nu iese din cuvântul lui Călinoiu, iar Călinoiu îşi susţine şi el oamenii lui de la PSD. Despre Dian Popescu nu prea avem ce vorbi, primarii se plâng că nu se interesează deloc de problemele lor şi că nu se mai ţin şedinţele de partid.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: