Pedelistul Gore Popescu, victimă a propriului partid

PDL Gorj pare să fi început prigoana împotriva propriilor membri de partid. Surse din Complexul Energetic Rovinari dădeau ieri ca sigură demiterea lui Gore Popescu din fruntea EMC Rovinari şi numirea în locul acestuia a lui Gheorghe Daviţoiu. Schimbarea ar fi fost cerută de noua conducere a PDL Gorj directorului general Tiberiu Trotea, dar nu a mai fost făcută, mai ales că atributul schimbărilor a fost preluat de preşedintele Consiliului de Administraţie, Constantin Bălăşoiu.

Ieri a avut loc şedinţa Consiliului de Administraţie al CE Rovinari, în care trebuia să se discute această schimbare. Directorul Tiberiu Trotea a refuzat să spună ce s-a întâmplat la şedinţă, dar anumite surse au declarat că s-a încercat schimbarea lui Popescu, dar nu s-a reuşit punerea în aplicare a acestui plan. Gore Popescu ar fi trebuit schimbat cu Gheorghe Daviţoiu, fostul director general al complexului. Interesant este că lui Gore Popescu nu i s-a oferit o altă funcţie în cazul schimbării.

“Domnul Trotea execută ordinele cuiva”

Directorul economic al Complexului Energetic Turceni, Ionel Manţog, confirmă zvonurile despre schimbarea din funcţie a lui Gore Popescu cu Gheorghe Daviţoiu. “Am aflat că se intenţionează schimbarea lui Gore Popescu. L-am sunat pe domnul Trotea pentru a vedea care sunt motivele, deoarece ştiam că nu există probleme între ei. A spus că decizia este deja luată. Mi-am dat seama că nu era o decizie pe linie ierarhică. Domnul Trotea execută ordinele cuiva. Schimbarea plănuită pe uşa din dos nu face cinste nici domnului Trotea, nici actualei conduceri a PD-L”, a declarat Ionel Manţog. Acesta susţine că Trotea a invocat drept motivul schimbării faptul că nu se deschid carierele blocate. „Personal, nu cred că acesta este motivul”, a menţionat Manţog.

Ruşeţ ori nu se implică, ori nu recunoaşte

Ion Ruşeţ declara public în prima şedinţă CODA că de schimbările din minerit nu se va ocupa el, ci directorii generali ai complexurilor. “Nu voi face eu schimbări în minerit. De asta se vor ocupa directorii generali,” declara Ruşeţ. Este o declaraţie de genul celor pe care le face şi sindicalistul Marin Condescu, care susţine de fiecare dată că nu se implică în numirea directorilor, deşi toată lumea ştie că este aşa.

Gore Popescu este preşedintele PDL Târgu Jiu, iar Daviţoiu este fost consilier PSD şi frate al unui consilier municipal PDL Târgu Jiu. Atât Popescu, cât şi fratele lui Gheorghe Daviţoiu sunt membri ai CODA, organismul de conducere interimar din PDL Gorj. În timp ce Popescu a avut o atitudine neutră faţă de noul preşedinte Ruşeţ, Daviţoiu a fost un susţinător pe faţă, de aici posibila schimbare.

PRECEDENT

Democrat-liberalii au mai fost vânaţi şi îndepărtaţi din funcţii, dar pe timpul guvernării PSD-PNL, când Ionel Manţog, Cosmin Popescu, Dan Gravrilescu şi mulţi alţii au fost daţi afară din serviciu.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: