Morega: PSD, un partid umflat cu pompa de primari mituiţi

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice Gorj, crede că primarii sunt mituiţi pentru a trece la PSD. Acesta este convins că aleşii vor regreta migrarea spre partidul aflat la putere, întrucât social-democraţii nu se vor ţine de cuvânt. După părerea lui Morega, PP-DD va fi primul partid desfiinţat de ordonanţa care permite traseismul politic.

Fostul deputat Dan Ilie Morega critică plecarea la PSD a primarilor şi consilierilor susţinuţi de alte partide. „Partidul Social Democrat va ieşi un partid umflat cu pompa de consilieri şi primari care vor trece de la alte partide pentru mită. Mita nu înseamnă neapărat numai bani, ci înseamnă şi diferite funcţii, diferite privilegii. PSD ştie să-i mintă frumos să-i aducă la ei, după care vor trece cele 45 de zile şi vor regreta de ce au trecut la PSD”, a declarat Morega. Dacă despre Ilie Petroi, primarul de la Aninoasa, spune că acesta s-a lăsat convins de ofertele PSD, despre Marian Ardeiu, primarul de la Samarineşti, crede că a fost constrâns să treacă în barca social-democraţilor. „Pe Ilie Petroi l-am luat de la plug şi l-am sprijinit să ajungă primar. Acum a prins gustul primăriei şi vrea să treacă la PSD. Marian Ardeiu într-un an şi jumătate a schimbat trei partide: PNL, PDL, iar acum PSD. Probabil are alte motive cum a avut şi la PDL, când a plecat de la PNL. Probabil că şi pesediştii i-au spus că-l vor da afară pe fratele lui care lucrează în minerit, dacă nu va trece la ei. Dacă nu i-au spus în faţă, sigur i-au transmis diferite mesaje în acest sens”, a menţionat Dan Ilie Morega.

DESTRĂMARE

Morega crede că PP-DD va fi desfiinţat de PSD prin ordonanţa ce permite traseismul politic. „PSD este un partid rapace, un partid nesătul care a dorit desfiinţarea PP-DD. Nu mai au nici măcar o treime din oameni, fie au trecut direct la PSD, fie au trecut o parte la UNPR care este anexa la căruţa PSD. Pot să dau şi un exemplu: primarul de la Tismana, care chiar dacă nu a trecut, este omul PSD. Vor trece şi consilieri locali şi consilieri judeţeni. PP-DD este un partid în destrămare şi nu-i văd un viitor în următoarele alegeri”, spune Morega.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: