Angajaţi ai CE Oltenia, ameninţaţi pentru a semna adeziune la PSD

Primarul liberal din Ciuperceni, Dumitru Tăloi, este foc şi pară pe social democraţi, după ce au reuşit să-i “fure” un consilier local ales pe listele PNL. Edilul spune că aceasta este angajat în cariera Tismana II şi că a fost ameninţat că va fi trimis la Direcţia de Pază dacă nu semnează adeziunea la PSD. Mai mult decât atât, edilul spune că astfel de presiuni se fac şi în alte cariere ale CE Oltenia faţă de salariaţii care sunt membrii PNL. “Joacă murdar cei de la PSD, nici pe timpul lui Ceauşescu oamenilor nu le era teamă ca acum”, a spus primarul.

Partidul Naţional Liberal a pierdut un consilier la Ciuperceni, care a semnat deja adeziune la PSD. Este vorba de Dumitru Rovenţa, care lucrează ca lăcătuş la Cariera Tismana II. Primarul Dumitru Tăloi spune că s-a ajuns în această situaţie pentru că şefii carierei au făcut presiune faţă de acesta, în sensul că dacă nu semnează adeziune la PSD va fi trimis la Direcţia de Pază a CE Oltenia, condusă de Ion Răuţ.

Şi acest caz nu este singular. Edilul spune şi că mai mulţi membri PNL din Ciuperceni, angajaţi la carierele din bazinul Mătăsari, au fost ameninţaţi că vor ajunge la Direcţia de Pază dacă nu îşi schimbă orientarea politică. “Îi ameninţă pe cei pe care îi am prin carieră, unul dintre consilieri a trecut deja la PSD. Lucrează în carieră, este vorba de Dumitru Rovenţa. Era de-al meu, de la PNL şi m-am trezit ieri cu el că a făcut adeziune la PSD. Şi pe cei de la Mătăsari i-au chemat şi le-au spus că vor ajunge la pază. Sunt oameni din Ciuperceni care lucrează acolo. S-au făcut presiuni asupra lor că dacă nu trec la PSD îi trimit la pază. M-au sunat mulţi şi mi-au spus că au probleme la serviciu. Joacă murdar cei de la PSD, nici pe timpul lui Ceauşescu oamenilor nu le era teamă ca acum”, a declarat Dumitru Tăloi, primarul comunei Ciuperceni.     

Presiuni şi la Poşta Română

Nu este singura companie de stat care în care se fac presiuni pentru ca angajaţii să treacă de partea social-democraţilor. Un alt consilier de la Ciuperceni, ales pe listele Partidului Alternativa Socialistă (PAS) a depus solicitare la primărie pentru a deveni independent. Acesta este angajat la Poşta Română. Şefa de la Oficiul Judeţean l-ar fi chemat în birou şi i-ar fi sugerat că nu a făcut o alegere bună devenind independent. Asta pentru că cei de la PAS au sprijinit PSD în Consiliul Local în ultimii doi ani. Cum acesta tinde spre ACL, social-democraţii au pierdut un vot important.

Consiliul local al comunei Ciuperceni are acum următoarea componenţă: 4 consilieri PSD, 2 PNL, 2 PDL, 1 PP-DD, 1 independent, 1 UNPR.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: