Morega: Reducerea salarială din CEO este una artificială

Dan Ilie Morega a comentat reducerile salariale în cazul angajaţilor din Complexul Energetic Oltenia. Potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli, execuţia la şase luni, fiecare angajat a pierdut 600 de lei lunar în mandatul lui Ciurel. În mare parte, personalul TESA a fost afectat de această reducere salarială. Morega spune că salariile ar fi trebuit să fie mult mai mici în condiţiile în care plăţile s-ar fi făcut în funcţie de realizări.

Prognoza la început de an era ca fiecare salariat din cadrul Complexului Energetic Oltenia să câştige în medie suma de 4.661 lei brut, însă după şase luni s-a constatat că venitul mediu lunar a fost de 4.058 lei. Asta pentru că salariile au scăzut în medie cu 9% faţă de cele negociate, iar bonusurile cu 35%, după cum rezultă din execuţia BVC la şase luni.După opinia lui Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice, această reducere salarială, aplicată în general personalului TESA, este una artificială întrucât nu s-a ţinut cont de realizările foarte mici ale complexului. „Salariile angajaţilor din cadrul CEO trebuiau juistificate fie din cauza concediului fără plată periodic ca urmare a lipsei cererii de cărbune şi energie, fie pentru că salarizarea s-a făcut în funcţie de realizarea indicatorilor de performanţă. În condiţiile în care scăderea salarială este de numai 600 de lei înseamnă că reducerea salarială este una artificială. Dacă salariile personalului TESA ar fi fost plătite în funcţie de realizări atunci salariile ar fi trebuit să fie mult mai mici. Asta înseamnă că salariile s-au diminuat numai în raport cu zilele în care nu s-a lucrat şi nicidecum în raport cu realizările”, a declarat Dan Ilie Morega.

Fostul deputat face referire la faptul că societatea condusă de Ciurel a realizat doar puţin peste jumătate din activitatea planificată la începutul anului, pe care s-a fundamentat bugetul de venituri şi cheltuieli.

Lui Ciurel îi lipsesc bunele maniere

Dan Ilie Morega critică atitudinea lui Laurenţiu Ciurel, care în ultima perioadă a încercat prin diferite metode să le interzică parlamentarilor să mai vorbească despre CEO. „Consider că atitudinea lui Ciurel faţă de parlamentari este o chestiune de bun simţ şi de bune maniere, care de altfel îi lipsesc managerului Complexului Energetic Oltenia. În cazul nostru nu parlamentarii îi fac interpelări lui Ciurel şi Ciurel le face interpelări şi observaţii parlamentarilor. În ceea ce mă priveşte eu vorbesc când doresc despre CEO, în calitate de preşedinte al Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice. Nimeni nu mă poate opri ca să scot gunoiul de sub preş de la CEO, chiar dacă mulţi vor să se spună numai lucrurile cosmetizate”, a precizat Morega.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: