Morega şi doi deputaţi, ca şi înscrişi în Mişcarea Populară

Dan Ilie Morega, Vasile Popeangă şi Scarlat Iriza se vor alătura partidului condus de Traian Băsescu, în perioada imediat următoare. Deşi nu au semnat încă adeziunile, cei trei se află în tratative avansate chiar cu liderul partidului de la nivel central, fostul preşedinte al României. Din primele discuţii se pare că acestora le-au fost deja asigurate locurile pe listele MP la alegerile din acest an. Nicolae Daviţoiu, preşedintele MP Gorj, susţine că se va putea vorbi de candidaturile acestora abia după anunţarea candidatului la Primăria Târgu Jiu, unde pe surse este dat numele lui Ion Săvoiu.

Dan Ilie Morega spune că Mişcarea Populară este partidul care corespunde aspiraţiilor sale. „Încă nu m-am înscris, dar este foarte posibil să am o colaborare cu Mişcarea Populară, cunoscând faptul că structura partidului este peste 70% formată din oameni noi şi are cel mai apropiat program de realitatea problemelor actuale privind dezvoltarea societăţii şi creşterea nevoilor de trai”, a declarat Morega. Acesta crede că MP va obţine peste 10% la alegerile locale. „În mod sigur mă voi afla pe listele MP la alegerile din acest an. Există o ofertă şi pentru alegerile locale şi pentru alegerile parlamentare. Cred că mă voi afla pe listele pentru Consiliul Judeţean, pentru că doresc să fac echipă împreună cu alţii care vor veni în partid. MP va câştiga peste 10% în Gorj, de fiecare dată când am sprijinit un partid politic, ceea ce am previzionat cu privire la procentele obţinute s-au adeverit. MP va scoate 4-5 consilieri judeţeni”, a precizat Morega. 

Popeangă se eschivează

Deputatul PSD Gorj, Vasile Popeangă, nu dă un răspuns clar cu privire la viitorul său politic. „Ca să fii înscris într-un partid trebuie să semnezi o adeziune, eu nu am semnat încă o adeziune la MP. Dacă voi face acest pas, voi ţine o conferinţă de presă şi voi anunţa de ce plec din PSD şi de ce am ales formaţiunea respectivă. Am avut deja o discuţie cu Marian Neacşu, secretarul general al PSD, o să mai am o discuţie în aceste zile cu dumnealui şi chiar cu preşedintele partidului. În funcţie de ce stabilesc cu dumnealor, voi lua o decizie. În momentul de faţă sunt foarte multe variante pe care le analizez, s-ar putea să ies şi din viaţa politică.  Să fie foarte clar, eu nu am probleme cu PSD, am prieteni foarte mulţi în PSD, eu am o problemă cu Ion Călinoiu”, a declarat Popeangă. Scarlat Iriza nu a putut fi contactat.

CANDIDATURI

Nicolae Daviţoiu, preşedintele MP Gorj, spune că e prematur să se discute de candidaturi. „Până în momentul de faţă, niciunul dintre cei trei nu a făcut adeziune la MP. Ca atare, nu pot să comentez nimic privind candidaturile acestora”, a declarat Daviţoiu. 

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: