SURSE: Tudor Barbu preferatul PNL pentru Primăria Târgu Jiu?

PNL Gorj tărăgănează anunţarea rezultatelor sondajului pentru desemnarea candidatului la Primăria Târgu Jiu, însă copreşedinţii partidului ies tot mai des cu declaraţii potrivit cărora nu exclud un alt candidat pentru Primăria Târgu Jiu, în afara celor cinci. În sondaj au fost Romanescu, Mocioi, Berca, Banţa şi Rotaru, dar niciunul nu ar fi prea bun pentru şefii PNL Gorj.

Surse din PNL susţin că Tudor Barbu intenţionează să candideze pentru Primăria Târgu Jiu, acesta fiind motivul pentru care se tărăgănează anunţarea rezultatelor sondajului. Din primele date se pare că Marcel Romanescu ar sta cel mai bine în sondaj. Potrivit lui Pantelimon Manta, Romanescu ar avea circa 20%, iar ceilalţi patru candidaţi ar avea cam 10%.

Manta crede că Romanescu este singurul liberal care are şanse să câştige Primăria Târgu Jiu. „Romanescu are undeva la 20%, iar ceilalţi candidaţi sunt la jumătatea lui, asta în condiţiile în care Cârciumaru are, la ora actuală, cam 40% din electorat. Realist vorbind, Cârciumaru are acest start favorabil, este primar în funcţie. În afară de Romanescu altcineva nu are şanse de a recupera această diferenţă, nu are când. Şi Romanescu va recupera greu, dar măcar îşi joacă o şansă. Romanescu pleacă cu a doua şansă, primarul în funcţie pleacă cu prima şansă. După părerea mea, la ora actuală, diferenţa dintre Romanescu şi Cârciumaru nu este de 20 de procente, este de 10-15 procente. Sociologic vorbind, Cârciumaru nu mai poate creşte, poate scădea, Romanescu poate creşte. Cârciumaru nu mai are ce spune”, a declarat Pantelimon Manta.

La rândul său, Marcel Romanescu spune că nu cunoaşte încă rezultatele sondajului. „Nu cunosc rezultatele sondajului, cred că nici domnul Manta nu le cunoaşte, primii care ar trebui să fie informaţi ar fi cei cinci candidaţi din sondaj. Eu am mai spus că dacă procentul meu este acum la 20%, cred că merită încercat”, a declarat Romanescu.  

Presa locală a dat ieri pe surse o posibilă candidatură a omului de afaceri Ion Pau, după ce a mai fost vehiculat şi numele directorului Artego, Viorel David. Se pare că aceştia nu sunt interesaţi, iar mai mulţi liberali au avansat o posibilă candidatură a senatorului Tudor Barbu.

Vizualizări: 232

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: