Morega şi fostul Ministru Păcuraru au fost audiaţi

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) i-a audiat, miercuri, pe Paul Păcuraru şi Dan Ilie Morega în procesul în care fostul ministru este acuzat de luare de mită, iar fostul membru în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) la societăţile comerciale Complexele Rovinari şi Turceni de dare de mită. Cei doi au declarat că nu se cunosc foarte bine.

Fostul ministru al Muncii, Paul Păcuraru, a fost primul audiat de magistraţii ÎCCJ. Păcuraru a susţinut că a refuzat să facă declaraţii la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în faza de urmărire penală, deoarece a observat că procurorii "manifestă rea-voinţă". Fostul ministru a explicat că a aflat de la doi martori din dosar că procurorii ar fi încercat să îi determine "să spună lucruri neadevărate".

Dan Ilie Morega a fost, şi el, audiat de către Înalta Curte şi le-a spus judecătorilor că nu a mai dat declaraţii în acest dosar, la DNA, din cauză că multe dintre interceptările sale au fost trunchiate.

Morega a afirmat că îl cunoaşte pe Paul Păcuraru de 5 sau 6 ani şi că nu a avut cu acesta decât "relaţii de serviciu", fiind colegi de partid. 

Păcuraru a declarat în instanţă că a fost ministru al Muncii în perioada aprilie 2007 - octombrie 2008 şi că îl cunoaşte pe Dan Ilie Morega din anul 2004, în calitate de membru al Partidului Naţional Liberal (PNL).

Vizualizări: 83

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: