Morega: Ştiu că Ruşeţ se zbate foarte mult

Dan Ilie Morega crede că Ion Ruşeţ ar fi un lider mai bun pentru mineri, decât Marin Condescu pe care îl consideră a fi parşiv. Ba mai mult, fostul deputat nu crede în seriozitatea anunţului făcut de Condescu, potrivit căruia nu va mai candida la viitorul congres al Federaţiei Naţionale Mine Energie. Nici promisiunile de locuri de muncă făcute de Ciurel disponibilizaţilor de la  Olservmin şi Sind Jilţ nu sunt demne de încredere, Morega considerându-le ca fiind „cai verzi pe pereţi”.

Rep.: Credeţi că Ion Ruşeţ ar fi o variantă mai bună pentru mineri decât Marin Condescu?

D.I.M.: Cred că Ruşeţ este o variantă mai bună pentru că are un alt grad de cultură decât Marin Condescu. În plus, este mai iubit de sindicalişti pentru că nu s-a înscris în rândul celor care s-au îmbogăţit peste noapte prin tot felul de hoţii prin firmele sindicale. Ştiu că Ruşeţ se zbate foarte mult.

Rep.: Credeţi că este serios anunţul lui Marin Condescu, potrivit căruia nu va mai candida la viitorul congres?

D.I.M.: Nu cred că este serios. Condescu este foarte parşiv şi nu cred că se va ţine de cuvânt. În momentul de faţă, Condescu este pe tobogan la lada de gunoi a sindicaliştilor care vor să se apere, însă nu mai au cu ce întrucât fac deja parte din mafie.

Rep.: Credeţi că se vor destructura sindicatele, în urma măsurilor luate de domnul Ciurel?

D.I.M.: Nu trebuie să se destructureze dacă au puţină minte. Asta  înseamnă măsuri de protecţie socială şi posibilităţi de alternative economice. De fapt acesta ar să trebui să fie rolul liderilor de sindicat, ci nu acela de a-şi băga în buzunar banii încasaţi pentru fotbal şi pentru firmele sindicale.

Rep.: Credeţi că se va încheia anul 2013 fără concedieri la CEO ?

D.I.M.: Păi acum nu sunt concedieri? Dacă lunar angajaţii nu lucrează câte 3-4-5 zile, asta nu înseamnă concediere? Este tot un fel de a ne fura căciula. Este tot un fel de nu-i plăti şi de a-i ţine acasă. Este foarte posibil ca în iarnă să avem circa 2.000 de persoane disponibilizate, dacă nu se consumă energie. Marea disponibilizare va veni însă anul viitor. Vina o va purta o parte din echipa lui Ciurel pe care nu dai nici doi bani.

Rep.: Credeţi că domnul Ciurel îşi va respecta promisiunile de a-i angaja pe disponibilizaţii de la Olservmin şi Sind Jilţ ?

D.I.M.: Minciuni, minciuni gogonate, cai verzi pe pereţi.

Vizualizări: 248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: