Morega vrea să înfiinţeze un nou partid în Gorj

Fostul deputat Dan Ilie Morega vrea să-şi facă partid. Acesta intenţionează să racoleze „oameni de valoare ai altor formaţiuni politice”, să-şi facă o echipă puternică şi să obţină 7-10% la alegerile de anul viitor. Morega spune că deja a demarat un sondaj de opinie pentru a stabili numele noului partid, rezultatele sondajului urmând să fie anunţate în cadrul unei conferinţe de presă.       

Rep.: Credeţi că vor apărea noi partide politice înainte de alegerile de anul viitor?  

D.I.M.: Din sondajele noastre rezultă că este o mare aşteptare pentru alte partide. Aproximativ 19% dintre gorjeni spun că ar vota cu alt partid, ori procentul este destul de mare de 19%. Nu exclud ca la nivelul judeţului Gorj să pun chiar eu  bazele unui partid nou, în condiţiile în care legea va fi adoptată de Parlament şi promulgată aşa cum a fost propusă de iniţiatori, ca să poată să fie înfiinţat chiar şi de trei persoane. Mă gândesc la un partid pentru Gorj, care pe urmă la Parlamentare să fie într-o alianţă cu partide de aceeaşi factură ideologică. Nu se mai poate merge ca până acum. La Gorj toţi căutăm să mângâiem, să periem pe pesediştii care 18 ani au distrus sistematic judeţul.

Rep.: V-aţi gândit să candidaţi dumneavoastră sau să vă puneţi oameni pentru funcţiile importante din judeţ?

D.I.M.: Este foarte posibil. Nu mi-am propus să candidez neapărat eu pentru o funcţie la nivelul judeţului, dar pot să am oameni de valoare lângă mine pentru că m-au sunat foarte mulţi oameni de calitate şi m-au întrebat de ce stăm pe margine şi ne uităm cum Gorjul se distruge şi rămâne judeţul foametei. Încerc ca la alegerile locale să fim implicaţi şi implementaţi pe piaţa politică a Gorjului şi să câştigăm 7-8-10 procente, după care să intrăm în alianţă cu partide de aceeaşi sorginte. Doresc să fac un partid de la zero, decât să iau un partid care e vai mama lui, mai bine să iau un partid de le zero.

Rep.: V-aţi gândit şi la o denumire pentru noul partid?

D.I.M.: Cu siguranţă, m-am gândit la denumire şi am făcut deja un sondaj de opinie cu trei nume de partid şi aştept acum rezultatele. Rezultatul sondajului de opinie îl voi spune în cadrul unei conferinţe de presă. Orientarea formaţiunii politice va fi una de centru şi cu oameni care să fie cu suflet pentru oameni, cu minte ca să putem să facem împreună o echipă şi să aibă mai mult patriotism în ei, decât hoţie şi escrocherie din banul public.

Rep.: Veţi lua şi oameni din noul PNL, nemulţumiţi de actuală situaţie din partid?

D.I.M.: Voi lua oameni din toate partidele, care sunt oameni serioşi şi care nu au avut probleme din punct de vedere al afacerilor cu statul. Noul PNL este mult mai slab decât cel vechi. Dian Popescu a distrus resursa umană, punându-şi numai slugi în BPJ, nu oameni puternici care să se bată cu PSD de la egal la egal. Pe de altă parte fostul PDL este foarte prietenos cu PSD pentru că o parte din ei au afaceri care sunt sub comanda PSD, iar acele afaceri trebuie să meargă în continuare şi nu poţi să ai o poziţie constructivă. 

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: