Cârciumaru explică de ce „totul s-a degradat în PSD Gorj”

Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj, a vorbit într-o emisiune tv despre zvonurile conform cărora „lupii tineri” ar fi pus la cale o strategie pentru ocuparea unor funcţii importante. Claudiu Teodorescu, secretar general adjunct în Ministerul Justiţiei, ar vrea şefia ANI; Ciprian Florescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, aspiră la postul de subprefect de Bucureşti;  Alin Văcaru i-ar vrea locul lui Ion Călinoiu la şefia CJ Gorj; Iulia Vână pe cel al primarului Florin Cârciumaru; Andrei Maioreanu se vrea senator, iar Gabriel Giorgi manager la CEO, în locul lui Ciurel.

Rep.: În ultima perioadă se vorbeşte tot mai mult despre disputele dintre „lupii tineri” şi seniorii PSD. Cum stau lucrurile la ora actuală?

F.C.: Într-adevăr, în ultimul timp se discută de lupta din PSD de la Gorj, iar discuţiile nu au rămas numai pe plan local şi au ajuns până la nivel central. Multe din cele discutate nu sunt adevărate şi în organizaţia PSD Gorj există încă unitate. Este adevărat că au apărut unele discuţii în ultimul timp, unele provocate, unele probabil dintr-o lipsă acută de comunicare, dar lucrurile nu stau chiar aşa cum sunt prezentate în spaţiul public. Legat de conflictul dintre generaţii, poate nu cunosc, poate nu sunt bine informat, dar nu am sesizat că există vreun conflict între generaţia mai în vârstă şi tinerii noştri. Eu, personal, am colaborat foarte bine cu ei, i-am susţinut atunci când a fost vorba de promovarea pe anumite funcţii.

Rep.: Din ce cauză credeţi că s-au tulburat apele în organizaţia PSD de la Gorj?

F.C.: Totul s-a degradat în cadrul PSD Gorj, nu ştiu dacă pot să spun chiar aşa, din momentul în care a apărut aşa-zisul conflict dintre parlamentari şi domnul preşedinte Ion Călinoiu, dar eu nu l-am văzut ca un conflict, ci ca o divergenţă pe modul de lucru. Domnul Călinoiu a văzut că se poate colabora şi în alt mod în ceea ce priveşte relaţia teritoriu - Bucureşti, cu Guvernul. Parlamentarii au înţeles că se poate lucra şi altfel. Cred că au fost greşeli şi de o parte, şi de alta. În tot ceea ce s-a întâmplat vina au avut-o unii parlamentari, nu dau nume. Ei s-au luat după modul de lucru al parlamentarilor din alte zone ale ţării. Mai ales cei care au fost la început de drum s-au influenţat după modul greşit al parlamentarilor din alte zone ale ţării. Eu cu domnul Călinoiu suntem în administraţie de foarte multă vreme şi ne-am înţeles foarte bine cu toţi parlamentarii care au fost până acum. Pe acest fond al neînţelegerilor, au apărut conflictele. A intervenit însă conducerea centrală. Am fost la primul ministru al României într-o delegaţie cu parlamentarii pentru a discuta problemele CEO, dar domnul ministru a întrebat cum stau lucrurile în partid. S-a discutat frontal cu cărţile pe masă, iar din momentul respectiv cred că problema dintre parlamentari şi preşedintele Consiliului Judeţean a dispărut.

Rep.: Şi totuşi, acum a apărut un alt conflict. Ce ştiţi despre întâlnirea care a avut loc la Bucureşti, unde tinerii din PSD şi-ar fi împărţit funcţiile?

F.C.: Din informaţiile pe care le am eu, ştiu că după Consiliul Naţional cu o zi, ori cu o zi înainte, au fost la masă împreună doamna viceprimar cu soţul, cu Maioreanu şi cu Ciprian Florescu. Radu Teodorescu n-a fost, domnul prefect n-avea ce căuta în Bucureşti. Luni dimineaţa, când m-am întâlnit cu doamna viceprimar şi cu domnul viceprimar Aurel Popescu, înainte de operativă, doamna Iulia Vână ne-a spus că au servit masa împreună. Bineînţeles că nu mi-au spus ce s-a discutat. Sunt sigur că domnul prim ministru nu a fost la acea masă. Niciodată de când lucrez împreună cu doamna viceprimar nu a deschis niciodată vorba despre o candidatură a dumneaei la funcţia de primar în 2016. Tot timpul a insistat să nu fac greşeala să nu candidez eu la funcţia de primar, nu s-a pus problema de o candidatură e dumneaei la această funcţie.

Rep.: V-aţi hotărât, candidaţi pentru un nou mandat?

F.C.: Dacă voi candida în anul 2016 voi candida cu aceeaşi echipă cu care am candidat din anul 2000, iar echipa lui Cârciumaru este de la primar la portar. Dacă am muncit şi muncesc bine, lumea m-a apreciat şi mă va aprecia. Spre deosebire de contracandidaţii mei eu vin în faţa cetăţenilor cu lucruri făcute, ei vin cu: voi face, voi face. M-am gândit foarte mult că este bine să nu mai candidez în anul 2016, după patru mandate, dar din anul 2015 Primăria Târgu Jiu va demara proiecte foarte bune, de zeci de milioane de euro. Trebuie să discutăm şi problema cealaltă: sunt tinerii care vin, care au crescut în cadrul organizaţiei PSD. Să nu cred eu şi domnul Călinoiu că nu va veni timpul să facem pasul lateral, pentru că nu se poate altfel. Sunt tinerii care ne vor lua locul pe funcţiile pe care le ocupăm noi, este firesc acest lucru. Eu sunt sigur că discută între ei, când se întâlnesc la o cafea, despre 2016, despre viitor, dar nicidecum nu discută că fac tot ce depinde de dumnealor pentru a-l înlătura pe Ion Călinoiu sau pe Florin Cârciumaru.

Rep.: Cum vedeţi situaţia tensionată dintre Ciprian Florescu şi Ion Călinoiu? Va fi revocat Florescu cu sprijinul PP-DD?

F.C.: Pot să spun că dacă se vrea se poate, dar niciodată domnul Călinoiu nu a intenţionat şi nu intenţionează să-l schimbe din funcţie pe Ciprian Florescu, că au fost discuţii, că au fost supăraţi, sunt lucruri fireşti. Domnul Călinoiu se consultă cu mine, colaborăm pe orice decizie importantă pe care o luăm, fie la primărie, fie la Consiliul Judeţean, fie la partid, dar niciodată nu s-a pus problema schimbării lui Ciprian Florescu.

Vizualizări: 205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: