Pop (MedservMin): Nu excludem posibilitatea unor disponibilizări

Noul director general al societăţii Medservmin, Gavrilă Pop, spune că este posibil să aibă loc reduceri de personal în unitate, urmare a disponibilizărilor care se vor face la nivelul CE Oltenia. Complexul este principalul beneficiar al societăţii de servicii medicale şi, odată cu scăderea numărului minerilor şi energeticienilor, automat medicii şi asistenţii de la Medservmin vor avea mai puţină activitate. În prezent 134 de persoane lucrează în cadrul societăţii, din care 105 sunt cadre medicale.

Reporter: Aţi preluat frâiele acestei societăţi. Ce planuri aveţi pentru viitor în ceea ce priveşte unitatea?

Gavrilă Pop: La preluare, evidenţele contabile la două luni pentru anul 2015 arată că societatea este pe un profit brut de 36.000 lei. Anul 2014 s-a încheiat cu profit chiar dacă la jumătatea anului era o pierdere, s-a recuperat. Încercăm să vedem cum putem creşte veniturile fiindcă numai depinzând de Complexul Energetic Oltenia nu va fi chiar pe roze. Sper să găsim şi alte contracte, dar sunt nişte probleme aici. E luna aprilie. Majoritatea societăţilor care are nevoie de servicii medicale, de control periodic, cam a încheiat contracte. Nu le încheie la jumătatea anului. Nu poţi să zici la nimeni să renunţe la contractul pe care îl are, ca să îl iau eu. Plus că restrângerea de activitate a CEO, măsurile pe care se preconizează că o să le ia, de disponibilizări de personal, o ne afecteze şi pe noi, fiindcă contractele sunt încheiate pentru un anumit număr de personal. Dispărând din personal, serviciul nu-l mai efectuez pentru x salariaţi.

Rep.: Să înţelegem că ar putea avea loc reduceri de personal şi la MedservMin odată cu disponibilizările de la CE Oltenia? 

G.P.: N-ar fi exclus, dar nu ne dorim. Vom intra într-o analiză pe fiecare centru de cost, am discutat şi cu sindicatul, să vedem fiecare centru ce venituri are, ce cheltuieli are, cât e cu personalul, cât sunt alte cheltuieli, ce măsuri se pot lua pentru îmbunătăţirea activităţii şi în funcţie de aceasta şi de contractele cu CE Oltenia o să vedem cum ne pliem. Întreruperea aceasta de activitate ne cam dă peste cap un pic. Mai sunt 7-8 zile de lucru, cu data de 10 se intră în restrângere de activitate până pe 27 aprilie. Mai sunt de aprobat situaţiile financiare ale anului 2014 în vederea depunerii, introducerii în Consiliul de Administraţie.

Rep.: Bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul în curs a fost aprobat?

G.P.: Bugetul nu a fost încă aprobat. Ministerul Energiei, în urma discuţiei pe care am avut-o acum o săptămână cu dânşii, am făcut nişte mici ajustări la el şi ne-a promis că îi dă drumul şi încearcă să-l aprobe cât de repede. Rămâne de văzut cât rămâne la Ministerul Muncii şi Ministerul de Finanţe. Sperăm să nu ni-l mai dea înapoi şi Ministerul de Finanţe.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: