Mormane de haine aruncate la marginea orașului. Ce propune un consilier local!

Imagini dezolante la marginea municipiului Târgu Jiu. Pe mai bine de două hectare, zac tot felul de gunoaie. De la sticle, încălțăminte, resturi de caroserie ori haine. Toate sunt împrăștiate în apropiere de Cartierul Narciselor. Ca să scape de astfel de imagini, un consilier local vrea să propună să fie realizată o platformă de colectare a hainelor vechi.

În apropierea centurii ocolitoare, un câmp întreg de verdeață s-a transformat într-o groapă de gunoi. Au fost aruncate în zonă tot felul de deșeuri. Cele mai multe sunt haine vechi. „Vreau să inițiez un proiect prin care doresc să contruim o platformă specială pentru a strânge aceste textile pe care oamenii le aruncă pe câmpuri. Din păcate, în momentul de față, în municipiul Târgu Jiu nu există o astfel de platformă. Sper să o realizăm. Îmi doresc să dăm posibilitatea oamenilor să aibă unde să ducă aceste haine vechi, să nu mai vină cu scuza că nu au unde le arunca”, este propunerea consilierului local Luis Popa.

Astfel, cei care au haine vechi și nu au ce face cu ele nu le vor mai arunca pe câmpuri ori la marginea drumurilor. Pentru a le fi preluate hainele, nu vor fi taxați. În plus, a adăugat Luis Popa, hainele care mai pot fi folosite ar putea ajunge la familii nevoiașe după ce vor fi curățate. Celelalte vor fi duse la incinerator. „Prin această platformă, vom încerca să facem și o selectare a acestor haine. Ce se mai poate folosi, vom da către anumite familii care au nevoie de un mic ajutor, iar cele care nu mai pot fi folosite vor ajunge la diferite incineratoare din țară către ardere. Ar fi o soluție prin care să eliminăm astfel de imagini neplăcute. Nu ar trebui să solicităm bani celor care vor aduce hainele. Oamenii vor scăpa de ele. Primăria, dacă vine aici să facă curățenie, cheltuiește niște bani pentru a strânge aceste gunoaie și, pe de altă parte, ar putea câștiga bani din vânzarea acestora către anumite firme. Se pot găsi soluții”, a mai spus Luis Popa.

Propunerea sa va fi dezbătută în Consiliul Local. Dacă va fi aprobată, primăria va avea nevoie de fonduri pentru această investiție estimată la aproape 400 de mii de lei.

Cât privește peisajul dezolant, localnicii nu știu cine e de vină. „Nu știm cine aruncă. Mereu e plin de gunoaie aici”, a spus un bărbat. „Nu am văzut pe nimeni să arunce, dar mereu sunt gunoaie. De ce să le strângem noi dacă nu le-am aruncat noi?”, a spus o femeie care locuiește în zonă.

Vizualizări: 1,175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: