Gorj TV- Moş Crăciun pentru o familie din Peşteana

Moş Crăciun a venit mai devreme la familia Blidaru din Peşteana Jiu. Pe lângă alimente, Moşul a lăsat pentru cei trei copii ai familiei hăinuţe şi jucării. Bucuria de pe feţele copiilor a fost surprinsă de camerele de filmat ale Gorj TV, care până la Ajun va fi Moş Crăciun pentru toţi copiii nevoiaşi. Acţiunea a avut loc în cadrul campaniei Gorj TV „Moşul vine la toţi copiii”.

Poţi să fii şi tu Moş Crăciun dacă vii la Gorj TV cu hăinuţe, jucării şi dulciuri pentru copiii care nu l-au văzut pe Moşul.

Familia Blidaru din satul Peşteana Jiu comuna Bîlteni este compusă din cinci membri, doi băieţi de nouă luni respectiv cinci ani, o fată de nouă ani şi părinţii acestora. Părinţii nu au niciun venit trăind la mila rudelor.  Ei au fost plecaţi câteva luni în Italia. Sperau să găsească la străini un loc de muncă, dar au descoperit că nici peste hotare nu curge lapte şi miere. „Am fost anul trecut în Italia am luat şi copii cu noi dar nu am reuşit să ne descurcăm, am găsit ceva de muncă dar cu ziua şi nu am reuşit să supravieţuim acolo. Acum nici alocaţiile copiilor nu le mai primim pentru că anul trecut ei nu au fost la şcoală şi mama mea a primit alocaţie pentru ei iar acum trebuie să dăm banii înapoi, nu avem niciun venit nimic”, a spus Camelia Blidaru, mama copiilor.

Elevă de nota 10

Fiica cea mare a soţilor Blidaru, Denisa, este premiantă şi din păcate nu rare sunt zilele în care-şi face temele cu stomacul gol. „Astăzi nu le-am gătit nimic până acum. Aşteptam să vină soacra mea să vedem ce putem face, sunt multe zile în care nu avem nici măcar pâine, e greu dar nu avem ce face. Vara mai găsesc de lucru, dar iarna foarte rar. Am încercat să mă angajez dar nu am reuşit, nici locuri de muncă nu mai sunt”, a spus ieri Florinel Blidaru, capul familiei.

Cadrele didactice de la Şcoala Primară numărul 2 din Peşteana au numai cuvinte de laudă la adresa copiilor familiei Blidaru. „Denisa este o elevă foarte bună, face cinste familiei sale şi clasei din care face parte. A fost eleva mea până anul trecut când a plecat în Italia. Din păcate pentru ea părinţii nu-i pot oferi condiţiile de care are nevoie”, a precizat învăţătoarea Doriana Ziverman.

Moş Crăciun reprezentant de o echipă a postului de televiziune Gorj TV şi ajutată de mai mulţi gorjeni cu suflet, care au făcut donaţii a ajuns ieri la această familie. Micuţii au rămas impresionaţi de darurile primite. Pe lângă hăinuţe şi jucării pentru copii, familia Blidaru a primit alimente pentru masa de sărbători. Micuţii i-au mulţumit Moşului şi i-au recitat poezii.

Sponsorii campaniei sunt până acum Vel Pitar, Bugda Impex şi magazinul de haine pentru copii Lizuca situat în centrul oraşului, aproape de florării.

Vizualizări: 242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: