Moşoiu: Conducerea judeţului trebuie să-şi dea demisia

Primarul comunei Drăguţeşti, Vasile Moşoiu, este supărat pentru că a pierdut procesul prin care a contesat decizia Curţii de Conturi, aceea de a înapoia statului patru miliarde de lei, bani ce nu au fost cheltuiţi la timp. El spune că va ajunge la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dacă i se va impune în continuare să restituie banii. Până atunci este foc şi pară pe conducerea judeţului, care i-a luat bani la rectificare şi cere demisia.

Vasile Moşoiu susţine că avea cunoştinţă de faptul că legea-i impune ca fondurile primite de la Guvern şi necheltuite până la sfârşitul anului trebuie înapoiate, dar a preferat să încalce legea pentru a putea asfalta drumul comunal. „Da, în 2008 nu am înapoiat statului patru miliarde de lei vechi, bani necheltuiţi până la sfârşitul anului. Nu e posibil ca la nivel de ţară să fie verificate doar două primării, cea de la Drăguţeşti şi Scoarţa. La alţii s-au stopat actele de control, la Drăguţeşti s-a ajuns să prejudicieze comunitatea locală. Am asfaltat un drum comunal pe o distanţă de doi kilometri care ne-a costat aproape opt miliarde de lei vechi, am alocat bani din bugetul local şi ce am primit de la Guvern, oamenii nu mai merg prin praf, nu cred că am greşit cu nimic“, a precizat Vasile Moşoiu, primarul comunei Drăguţeşti. El nu dă vina doar pe guvernanţi în această situaţie ci şi pe cei aflaţi la cârma judeţului. „Vrem nu vrem trebuie să dăm aceşti bani înapoi, dar nu avem de unde, de unde să-i dăm dacă şi la rectificare ne-au luat bani, eu cred că toţi din conducerea judeţului trebuie să-şi dea demisia”, a precizat Vasile Moşoiu.

Primarul Vasile Moşoiu spune că va face recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cazul în care răspunsul Curţii de Apel Craiova va fi în favoarea Curţii de Conturi.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: