Motivele care l-au adus pe Iencsi la Pandurii: orașul, stadionul, renumele echipei

Adrian Iencsi și-a început marți, 8 august, munca de antrenor la Pandurii Târgu Jiu. Chiar dacă obiectivul pentru care a fost adus este promovarea în Liga I, Iencsi preferă să fie prudent în declarații. “Eu, ca antrenor, nu pot să spun azi că vom face lucruri mărețe”, a declarat Iencsi după primul antrenament.

Iencsi a venit la Pandurii după ce fostul antrenor Mihai Teja și-a reziliat contractul. Teja semnase joi contractul cu Pandurii, după ce a lucrat trei săptămâni cu echipa. Sâmbătă a anunțat deja că pleacă, pentru că nu are un lot cu care să poată trage la promovare. “Nu poți să spui joi seara că ai încredere în lot și vineri că nu mai ai încredere”, a spus Marin Condescu, creditor al clubului și singurul reprezentant al acționarilor care a rămas lângă echipă. “L-am găsit pe piață liber pe Iencsi, după ce își reziliase contractul cu Dunărea Călărași. Obiectivul este promovarea”, a mai spus Condescu.

Iensci: Chiar am fost pus în dificultate

Adrian Iencsi a spus ce l-a făcut să vină la o echipă cu mari probleme financiare și nu numai. “Pandurii Târgu Jiu spune ceva în fotbalul românesc și asta m-a făcut să vin cu drag în acest oraș. Oraș frumos, stadion nou, va atrage lumea. Orice antrenor și-ar dori să conducă o echipă pe un stadion atât de frumos”, a spus fostul rapidist.

În privința obiectivului fixat de Marin Condescu, antrenorul este ceva mai rezervat: “Numele de Pandurii Târgu Jiu te obligă la ceva îndrăzneț. Pentru a ținti la un loc fruntaș trebuie să avem un lot unit, să punem la punct relațiile de joc. Astăzi a fost prima mea zi de lucru, sunt foarte mulți jucători. Chiar am fost pus în dificultate, am întâlnit 28 de jucători. Sunt unii jucători pe care îi cunosc, au jucat la nivel înalt, chiar am mai lucrat cu ei. Pe marea majoritate nu îi știu, nu pot să am o opinie acum. Încerc să gestionez foarte bine această situație”.

Iencsi nu a putut spune după doar un antrenament dacă este mulțumit de jucători. „Nu pot să-mi fac o părere despre lot, sunt foarte mulți jucători care nu sunt înregistrați”, a spus antrenorul. „Nu poți avea doar jucători de Liga I, dacă joci în Liga a II-a”, a fost concluzia lui Marin Condescu.

Vizualizări: 2,978

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: