Alexandru Tomescu, concert la Masa Tăcerii

Marele violonist Alexandru Tomescu, cel care are privilegiul de a folosi o vioară Stradivarius, veche de peste 300 de ani, a fost invitat la Târgu Jiu cu prilejul aniversării a 77 de ani de la inaugurarea Ansamblului Constantin Brâncuşi. Concertul va avea loc lângă Masa Tăcerii în data de 25 octombrie. Instrumentul muzical, evaluat la 1,2 milioane de euro, va fi transportat cu o maşină blindată.

Violonistul Alexandru Tomescu va concerta la Târgu Jiu cu celebrul Stradivarius, vioară folosită şi de maestrul Ion Voicu. Repertoriul George Enescu va fi susţinut lângă Masa Tăcerii din Parcul Central. La ora actuală, autorităţile locale poartă discuţii privind transportul instrumentului, evaluat la peste un milion de euro. „În momentul de faţă, pregătim programul pentru aniversarea a 77 de ani de la inaugurarea Ansamblului Constantin Brâncuşi. Ţinta noastră este să-l aducem la Târgu Jiu, cu vioara Stradivarius, pe Alexandru Tomescu, într-un concert Enescu. Purtăm discuţii în acest sens, avem negocieri pentru că sunt foarte multe detalii de pus la punct. E o vioară de patrimoniu, sunt nişte măsuri de securitate. Vioara va veni în regim special, va fi adusă de o maşină specială”, a declarat Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Spre sfârşitul lunii octombrie, vor avea loc o serie de evenimente pentru a marca aniversarea Ansamblului Constantin Brâncuşi. „Ansamblul se aniversează pe 27 octombrie, dar concertul va fi, probabil, pe data de 25 octombrie, duminică seară. În perioada respectivă vor fi mult mai multe evenimente, toate acestea urmând să fie prezentate într-o conferinţă de presă”, a mai precizat Adrian Tudor.

Violonistul Alexandru Tomescu s-a născut pe data de 15 septembrie 1976, iar pe parcursul evoluţiei sale a câştigat numeroase premii naţionale şi internaţionale la festivalurile de muzică clasică. De la debutul său din 1985, a susţinut peste 200 de concerte şi recitaluri în 26 de ţări (Franţa, Olanda, Japonia). Pentru măiestria lui, i-a fost acordat de către statul român privilegiul de a cânta pe vioara Stradivarius care fusese anterior în posesia muzicianului Ion Voicu.

violonist

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: