Au băut până s-au tăiat de moarte

O întâlnire „frăţească” între doi prieteni de pahar din satul gorjean Pinoasa s-a încheiat tragic, unul dintre ei ajungând la spital cu răni grave, iar celălalt, un fost recidivist, după gratii. Cei doi au băut ore în şir, după care s-au luat la ceartă dintr-un nimic şi, astfel, s-a ajuns ca unul dintre ei să bage cuţitul în celălalt, din fericire, victima supravieţuind, cu greu, încercării de care a avut parte.

Ion Văduva, de 41 de ani, este vecin cu victima sa, Victor Viezure, un tânăr de 27 de ani. Niciunul dintre ei nu are un loc de muncă, timpul pentru a trage la măsea fiind suficient, mai ales că acum temperaturile din timpul nopţii permit statul lângă o sticlă-două chiar şi câteva ore. Luni seara cei doi amici s-au întâlnit la cârciuma din sat, unde au băut cât au băut, după care au plecat la Văduva acasă, spre miezul nopţii, acesta ieşind afară şi strigând la vecinii săi pentru a veni să îşi ia fiul de la el din curte, că e căzut pe jos. „Pe la 12.00 cred că m-am trezit eu când el striga peste gard să ies afară şi să merg să îl iau pe copil de la el din curte. Eu am dat să strig după băiat să se mişte acasă, dar mi-a spus cineva că e căzut după poarta lui şi atunci am strigat la bărbatu-meu, care a şi anunţat Poliţia că ştiam că vecinul mai făcuse puşcărie şi sigur făcuse un lucru rău”, declară Ioana Viezure, mama celui agresat.

Poliţiştii care au venit la faţa locului l-au reţinut imediat pe agresor, acesta fiind prea beat ca să poată să încerce să fugă. Audierile care au urmat s-au făcut şi ele destul de greoi, din cauza de ebrietate a suspectului, victima sa fiind dusă de urgenţă la spital, în stare extrem de gravă, medicii fiind nevoiţi să spele intestinele acestuia pentru a putea coase apoi abdomenul, în continuare existând pericolul apariţiei unei infecţii interne. „S-a intervenit chirurgical, s-a practicat toaletarea regiunii abdominale şi închiderea plăgii. Pacientul este cu funcţiile vitale stabile, este în afara pericolului, pronosticul este bun, deşi probleme pot să mai apară”, spune dr. Constantin Pălivan.

Văduva a fost prezentat ieri unei instanţe de judecată, care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Bărbatul este acuzat de tentativă de omor calificat, faptă pentru care riscă să rămână după gratii chiar şi 12 ani şi jumătate.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: