Motreancă de 20 de ani, moartă într-un accident

O tânără de 20 de ani a decedat pe loc şi alte două persoane au ajuns luni seară în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu după ce maşina în care aceştia se aflau a fost implicată într-un accident rutier pe raza localităţii Glogova. Se pare că şoferul în vârstă de numai 19 ani a apăsat prea mult pedala de acceleraţie. Inconştienţa l-a costat scump pe tânăr pentru că şi-a pierdut prietena pentru totdeauna iar maşina de mii de euro a fost distrusă în totalitate.

Larisa Stamatie, în vârstă de 20 de ani, din Motru, a sfârşit tragic într-un accident rutier produs pe raza localităţii Glogova. Ea venea de la Baia de Aramă cu un prieten şi cu iubitul ei care conducea un autoturism de mii de euro şi mergeau la Motru dar, din nefericire, nu au mai ajuns. Şoferul, în vârstă de 19 ani, a pierdut controlul volanului, s-a izbit de un cap de pod şi după ce a rupt porţile unei gospodării s-a izbit de un copac de pe marginea drumului. Impactul a fost atât de puternic încât bucăţi din maşină au sărit la zeci de metri de locul accidentului.

Localnicii i-au ţinut lumânarea

Evenimentul s-a soldat cu decesul pe loc al unei tinere de 20 de ani şi cu rănirea gravă a iubitului şi prietenului ei de 19, respectiv 28 de ani. „ Numai ce mâncasem şi stăteam în casă cu soţia şi am auzit o bubuitură puternică. Am ieşit din casă şi am văzut porţile rupte şi o tânără care se zbătea între viaţă şi moarte în şanţ. Ne-am repezit la ea şi i-am luat pulsul, din maşină de abia au mai ieşit doi băieţi. Am sunat repede şi la ambulanţă dar fata a murit la câteva minute în braţele noastre. Bine că a apucat soţia mea să vină cu lumânările şi noi i-am ţinut lumânarea şi a murit în braţele mele. O adevărată tragedie şi s-a întâmplat tocmai aici la noi la poartă. Din câte am auzit de la oamenii ăştia cred că a dat cu maşina în podul de la casa ginerelui meu şi a sărit de acolo la noi în poartă şi apoi în copacul ăsta. Cred că au avut viteză mare pentru că s-au împrăştiat peste tot piese din maşină şi în pom a rămas trapa”, a spus un localnic.  

Prietenii conducătorului auto, care au venit la locul accidentului, vorbeau că şoferul avea permis de aproximativ un an şi, deşi nu stăpânea foarte bine volanul, totuşi avea boala vitezei. „Îi cunoaştem pe toţi că sunt prietenii noştri. Numai ce plecaseră de la Baia de Aramă şi când auzirăm ce se întâmplă venirăm repede aici. Cel care a condus are 19 ani şi nu prea era stăpân pe volan, nu era nici atent dar mergea cu viteză, bine că îl ajuta şi maşina că era stabilă. Nu îmi imaginez cum se întâmplă că e drum întins dar cred că îl fură spatele că maşina are tracţiune pe spate şi cu viteză, asta e”. Din primele cercetări efectuate de poliţiştii ajunşi la faţa locului se pare că principala cauză care a dus la producerea evenimentului rutier a fost viteza excesivă. „La faţa locului s-a deplasat imediat un echipaj de poliţie care a făcut cercetările pentru a stabili cauzele şi împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier soldat cu decesul unei tinere de 20 de ani şi cu rănirea altor doi tineri de 19 şi 28 de ani. Şoferului i-au fost recoltate probe biologice pentru a se stabili dacă era sub influenţa băuturilor alcoolice în momentul producerii accidentului”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

Când îşi va reveni, şoferul va trebui să răspundă în faţa legii pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă.

Vizualizări: 210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: