Poliţia i-a pus cătuşe pentru că a strigat „Jos Cârciumaru”

1 Decembrie a fost o zi tensionată în toată ţara, fiind dominată de mitinguri anticomuniste. Probabil influenţat de revoltele anticomuniste de la Timişoara, Braşov şi Bucureşti, un târgujian a strigat ieri „Jos Cârciumaru”, atunci când primarul ţinea un discurs cu ocazia aprinderii luminilor ornamentale. Incredibil, bărbatul a fost încătuşat în faţa soţiei sale şi a fiicei de numai 11 ani şi dus la Poliţia Municipală.

Sorin Staicu are 42 de ani şi este din municipiul Târgu-Jiu. El a fost aseară cu soţia şi cu fiica de numai 11 ani în Piaţa Prefecturii pentru a vedea centrul luminat. Plimbarea pe centru alături de familie s-a transformat într-o adevărată dramă atât pentru târgujian, cât şi pentru fata care şi-a văzut tatăl ridicat de lângă ea cu cătuşele la mână la fel ca un infractor. Bărbatul a îndrăznit să strige „Jos Cârciumaru”, atunci când edilul local vorbea oamenilor strânşi în piaţă. Târgujianul a avut nenorocul să fie auzit de oamenii legii care s-au năpustit asupra lui. I-au pus cătuşele la mâini şi după ce l-au urcat în dubă l-au dus direct la Poliţia Municipală.

„Fiica mea este în stare de şoc”

Bărbatul ridicat cu cătuşe la mâini a spus că fiica lui a suferit un şoc emoţional: „Nu e posibil aşa ceva, nici nu vă daţi seama prin ce am trecut atât eu, cât mai ales fiica mea care a trăit o dramă: este în stare de şoc. Eram pe centru cu soţia şi cu fata şi am zis ce-i drept „Jos Cârciumaru”, dar trăim într-un stat democratic sistemul comunist a căzut sau cel puţin aşa credeam. Atunci a venit imediat poliţia la mine, m-au îmbrâncit în faţa fetei care a început să plângă şi să strige „Tati ce-ţi fac, ce au cu tine?”. Mi-au pus cătuşele la mâini şi m-au dus spre dubă”.

Sorin Staicu susţine că poliţiştii i-au aplicat şi electroşocuri în faţa propriului copil, care plângea şi ţipa după tatăl ei. „Mi-au cerut buletinul şi nu l-am avut la mine, pentru că eram la plimbare cu familia. Şi mi-au făcut proces verbal să-mi dea amendă. Eu nu am semnat nimic, pentru că îl voi contesta şi îi voi da în judecată pentru rele tratamente aplicate atât mie, cât şi fetei. Nu e posibil aşa ceva, suntem în anul 2009, trăim într-un stat democratic şi să fiu luat dintre mulţime în Piaţa Prefecturi cu cătuşele la mână în faţa copilului meu”.

Sorin Staicu susţine că se întâlneşte frecvent la meciurile de fotbal şi handbal cu Florin Cârciumaru şi chiar îşi strâng mâna. Târgujianul povesteşte şi că oamenii legii i-au spus că este sub influenţa băuturilor alcoolice, însă nu l-au testat ca să vadă dacă este aşa sau nu. Bărbatul a plecat aseară acasă să-şi calmeze soţia şi fata care a trăit pe viu un adevărat coşmar atunci când tatăl ei a fost luat de lângă ea fără nici o explicaţie cu cătuşele la mână.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: