Alimente de la UE, distribuite cu scop electoral la Bumbeşti Piţic

Primarul localităţii Bumbeşti Piţic, Ion Pienaru, a  intrat în atenţia poliţiştilor după ce s-a gândit să-şi petreacă sfârşitul de săptămână distribuind ajutoarele alimentare venite de la Uniunea Europeană. Ajutoarele au fost împărţite oamenilor în prezenţa viceprimarului localităţii, a directorului căminului cultural din localitate şi a unui tehnician din cadrul primăriei. A lipsit chiar reprezentantul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, aşa cum a impus prefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei.

Primarul localităţii Bumbeşti Piţic nu a luat în seamă sfatul prefectului judeţului Gorj şi a împărţit zahărul şi făina europeană fără a anunţa Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură. Mai mult, acesta a distribuit ajutoarele în afara programului de lucru, fapt pentru care a fost reclamat la poliţie de către un localnic fiind acuzat că face propagandă electorală. Deşi localnicii susţin că primarul Ion Pienaru şi-a petrecut ziua de ieri împărţind ajutoare alimentare, acesta spune că a distribuit ajutoarele doar bătrânilor. „Ajutoarele au fost împărţite pensionarilor, ne-am gândit să le venim în ajutor, să nu fie nevoiţi să se roage de vecini să le aducă ajutoarele acasă. Am fost opriţi de către poliţişti care au verificat ce transportăm. Nu au fost însemne electorale aşa că nu avem de ce să fim sancţionaţi“, spune Ion Pienaru, primarul localităţii Bumbeşti Piţic. 

Poliţia a împiedicat distribuirea ajutoarelor

Imediat după ce a fost verificat de către poliţie, primarul a încetat să distribuie. „Vom împărţi şi mâine, acum e târziu şi avem şi noi familii, dacă nu ne-ar fi oprit poliţia am fi împărţit întreaga cantitate de alimente“, a declarat acesta, la vederea camerei de filmat. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj, Daniel Tică, se fac verificări pentru a afla dacă alimentele au fost distribuite în scop electoral, urmând, ca în funcţie de rezultat să fie luate măsuri.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: