Medicii legişti s-au pronunţat, urmează ancheta

Medicii de la Serviciul de Medicină Legală Gorj au stabilit cauza decesului pacientului din ambulanţa din accidentul în care a fost implicat şi directorul economic al CE Turceni, Ionel Manţog. Aşa cum se ştia, bărbatul se afla în drum spre spital din cauza unui infarct, aceasta fiind cauza morţii şi nu rănile uşoare provocate în urma impactului.

Chiar şi aşa, pentru a fi urmată procedura, a fost deschis un dosar de ucidere din culpă şi vătămare corporală pe numele lui Ionel Manţog. Parchetul Local aşteaptă o adresă oficială din partea medicilor legişti care să ateste că accidentul nu a dus la moartea bărbatului de 57 de ani.

Familia nu a depus plângere

Şeful Serviciului de Medicină Legală Gorj, Claudia Beldean, a declarat că rezultatul autopsiei arată că decesul bărbatului a avut loc ca urmare a unui infarct.Beldean a afirmat că rănile suferite în urma accidentului rutier au fost minore şi nu îi puteau pune viaţa în pericol."Avea o leziune în zona capului, dar de suprafaţă, fără să îi afecteze creierul, şi câte o rană uşoară, zgârieturi, la o mână şi un picior. În rest, absolut nimic, organele interne erau în perfectă stare, dar pe inimă se pot observa urmele unui infarct mai vechi şi ale celui de acum", a declarat şeful SML Gorj.

Soţia lui Constantin Frăţilă bărbatul decedat, se află, în continuare, internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, aceasta aflându-se în afara oricărui pericol. Mihaela Teodorescu, purtător de cuvânt la Parchetul Local, a declarat că dosarul a fost deschis ca urmare a autosesizării poliţiştilor, la locul faptei. Aceasta a mai spus că până acum, nimeni din familie nu a formulat o plângere la poliţie împotriva lui Ionel Manţog. „Încadrarea s-a făcut pe loc pentru că aşa e procedura. Familia nu a depus plângere. Oricum, cercetările vor dura. Accidentul a fost înregistrat ca fiind accident de muncă fiind implicată o ambulanţă“, a spus Teodorescu.

Manţog, transferat la Bucureşti

Şeful de campanie al PDL Gorj a fost transferat ieri dimineaţă la Spitalul Militar Bucureşti. La Spitalul Judeţean din Târgu Jiu au rămas internate alte două persoane rănite în accident, respectiv şoferul ambulanţei şi soţia pacientului decedat. Asistentul medical care se afla în ambulanţă şi care a fost şi el rănit, suferind traumatisme craniene şi faciale, a fost transferat, marţi seară, la un spital din Capitală, pentru a fi supus unei intervenţii chirurgicale la faţă.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: