Motrenii nu vor să audă de majorarea taxelor și impozitelor cu 130%

Cetățenii din municipiul Motru ar putea fi obligați să achite taxele și impozitele majorate cu 130% și asta după ce foștii aleși locali nu au votat o hotărâre pentru indexarea cu rata inflației, fiind vorba atunci despre un procent de 1,3%. Astfel, dacă pana acum impozitul anual pentru un apartament era de 60 de lei, anul acesta poate ajunge și la 200 de lei.

În urma unui control al Curții de Conturi s-a stabilit ca sancțiune majorarea taxelor și impozitelor cu 130%. Actual primar din Motru, Cosmin Morega, spune că va face tot ce-i posibil ca localnicii să nu plătească aceste sume din vina altora din fosta conducere.

”Este o mare problemă pentru cetățenii municipiului Motru. Încă nu au fost majorate, va trebui pusă în aplicare decizia Curții de Conturi. Odată ce nu a fost stabilit acel indice cu inflația, adică 1,3, iar cei care nu făcut acest lucru a trebuit să fie majorate taxele și impozitele la nivelul maxim, pus acest indice de inflație. Practic a fost ca o pedeapsă. Când eram viceprimar am atras atenția asupra acestui lucru, dar nu am fost luat în seamă. Cetățenii trebuie să plătească fără ca ei să fie vinovați cu ceva. Cine a greșit să plătească. Curtea de Conturi a venit în control și a constatat această abatere. Ca măsură trebuie ca întreg prejudiciul să fie recuperat. Am contestat punctul cu privire la taxele și impozitele locale, tocmai pentru a veni în sprijinul cetățenilor”, a spus Cosmin Morega.

Cetățenii din Motru nici nu vor să audă de așa ceva: ”Nu acceptăm așa ceva. Păi cine mai are bani să plătească taxele și impozitele duble? Eu una nu am, pensiile sunt mici (...) Sperăm să nu fie așa, ar fi o veste cruntă pentru noi. Banii sunt puțini, acum ce facem îi dăm doar pe taxe și impozite? Exclus”, au spus câțiva motreni.

Edilul a mai afirmat și faptul că se gândește la o acțiune în instanță și împotriva fostului primar, Gigel Jianu, pentru a fi obligat obligat să achite diferența de bani. În cazul în care se va impune ca aceste taxe să fie majorate și plătite de către cetățeni, primarul s-a gândit să facă o eșalonare a plății, tocmai pentru a-i ajuta pe oameni.

Morega spune că ar avea de recuperat de la cetățeni peste 15 miliarde de lei vechi.

Vizualizări: 1,671

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: