Școală, pericol public. La anul, școlarii vor fi mutați în fostul sediu al primăriei

Elevii din satul Bobu, comuna gorjeană Scoarța, ar putea merge într-o școală modernă din toamna anului viitor. Școala din Bobu nu a mai fost reabilitată de zeci de ani. Are pereții fisurați, geamurile sparte și un acoperiș șubred. Clădirea nu mai poate fi modernizată, dar primăria are în plan să mute copiii în altă parte. În fostul sediu al primăriei din zonă, dar și acesta are nevoie de reparații înainte să primească școlarii.

În jur de 35 de copii sunt în satul Bobu. Acum învață online ca toți elevii din țară. Înainte de asta, ei au fost transportați la școala din Budieni. În satul lor, nu ar avea unde să învețe. Școala ar fi periculoasă pentru ei, la propriu.

Clădirea este într-o stare avansată de degradare, iar primăria susține că nu o mai poate reabilita oricât și-ar dori. Ar costa prea mult. “Este o școală foarte veche, nu se mai poate reabilita. Ne-ar trebui vreo 20 de miliarde, bani vechi, să o aducem în stadiul de funcționare. Avem documentație depusă, să reabilităm fostul sediu al Primăriei Bobu, clădire care se află în vecinătatea școlii. Costă ceva bănuți. În jur de 5,7 miliarde de lei. Am stat de vorbă cu domnul președinte Cosmin Popescu. l-am dus la fața locului, a văzut situația acestei școli. Nu avem mulți copii. Avem 35 de copii, dar sunt copiii noștri, le-am promis și vreau să mă țin de cuvânt”, a fost promisiunea primarului din Scoarța, Ion Stamatoiu.

O variantă mai ieftină ar fi să modernizeze o altă clădire din apropiere și să mute acolo școlarii, de anul viitor. Dar și pentru asta trebuie bani, sume de care primăria încă nu dispune. „În primăvară, sediul fostei primării va intra în reabilitare. Vor fi create condiții atât pentru copiii care sunt acum, cât și pentru cadrele din această școală. Noi nu avem acești bani. Avem doar promisiuni date de domnul Cosmin Popescu. Știu că este un om de cuvânt și cred că vom primi acești bani, fiind o stare de urgență la nivelul localității Scoarța”, a mai explicat edilul, la Impact TV.

În cele trei școli din Scoarța, sunt înscriși în jur de 300 de copii. 

Galerie foto



Vizualizări: 1,697

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: