Primarii încă așteaptă rectificarea promisă de Guvern. „Să nu ne dea în ultima lună”

Edilii din Gorj încă așteaptă cu sufletul la gură rectificarea bugetară promisă de guvernanți. Cu restanțe mai ales în ce privește plata indemnizațiilor către persoanele cu handicap și însoțitorii acestora, primarii nu mai au de unde să facă rost de bani și stau cu mâna întinsă spre Guvern. Speră însă că nu vor veni banii abia luna viitoare, când nu ar mai avea ce să facă cu ei.

La Primăria Scoarța, de exemplu, ca aproape peste tot, este problemă cu banii destinați persoanelor cu handicap. Sumele sunt insuficiente și este nevoie de rectificare. „Să nu ne dea banii în ultima lună a anului. Ce să mai facem cu banii? Avem persoane cu handicap, însoțitori pentru care trebuie să asigurăm indemnizațiile. Vin sărbătorile de iarnă. Nu are bugetul local de unde să suporte. Să împărțim banii deschis. La ultima rectificare, am primit 250 de mii de lei. Ăștia sunt bani pentru o localitate atât de mare, cu atât de multe probleme, cu cinci mii de locuitori, cu oameni fără venituri? La Scoarța, nu avem venituri din altă parte, nu avem industrie”, a spus primarul Ion Stamatoiu, la Impact TV.

În plus, deși sunt multe datorii la bugetul local, datornicii nu pot fi executați. De vorbă bună, mulți localnici nu trec pe la casieria primăriei. „Nu putem face nici executări în această perioadă deși avem mulți datornici. Taxele și impozitele le recuperăm cu greu pentru că oamenii nu au bani. Avem câteva cărciumi, magazine, nesemnificative pentru bugetul local. Ca să facem buget să ne dezvoltăm cât de cât, să fim pe picioarele noastre, este greu la Scoarța. Suntem între două orașe, dar nu avem putere financiară”, s-a mai plâns primarul din Scoarța.

Vizualizări: 764

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: