Mulţi asistaţi sociali în Târgu Jiu

Tot mai mulţi târgujieni caută sprijin la primărie. Aşa se face că numai în anul 2010 peste 5.000 de persoane au beneficiat de ajutoare sociale oferite de municipalitate şi de stat, iar numărul acestora este într-o continuă creştere

 Numărul târgujienilor care solicită  alocaţie monoparentală, o masă la Cantina Socială, ajutor social sau alocaţie complementară este în continuă creştere. În prezent, câteva mii de persoane sunt ajutate din fonduri de la bugetul local şi de stat pentru a face faţă situaţiei dificile în care se află. „Avem circa 5.000 de persoane care beneficiază de una sau mai multe forme de ajutor social, de la indemnizaţii până la alocaţii monoparentale sau ajutoare sociale, sunt forme de ajutor sau subvenţii prin care noi alocăm bani de la bugetul local sau de la Guvern să aducem câte o rază de speranţă, pentru a le oferi măcar strictul necesar”, a precizat Ramona Evulescu, Purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Târgu Jiu.

La Cantina  Socială din Târgu Jiu servesc masa zilnic circa 170 de persoane. De asemenea, sunt 227 de dosare de ajutor social pentru 441 de beneficiari, iar pentru alocaţie monoparentală sunt aproximativ 2000 de dosare şi peste 2500 pentru alocaţie complementară. 

Circa 500 de milioane de lei a plătit primăria Târgu Jiu de la bugetul local pentru ajutorul de încălzire cu lemne, combustibili lichizi sau cărbune pentru beneficiarii de ajutor social în baza legii 416. Pentru fiecare dintre beneficiari a plătit câte 58 de lei pe lună. ”Primăria plăteşte contravaloarea ajutorului de încălzire stabilit pentru beneficiarii de venit minim garantat. Până în prezent 157 de persoane beneficiază de acest sprijin”, a spus Viorica Roşianu, directorul interimar al Direcţia de Prestaţii Sociale.   

La nivelul judeţului Gorj, peste 32.000 de familii beneficiază de ajutor de încălzire pentru care s-au alocat aproximativ 1, 5 miliarde de lei. Cei mai mulţi beneficiari provin din mediul rural, circa 18.000. 

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: