Mulţi şomeri, puţini aleşi

Aglomeraţie mare la bursa locurilor de muncă ce a avut loc vineri la Târgu Jiu! Peste 700 de şomeri s-au  îngrămădit să vadă oferta angajatorilor gorjeni. Oamenii au intrat în serii în sala unde 76 de angajatori şi-au prezentat oferta. Au fost şomeri care au aşteptat chiar şi trei ore la uşă, iar aşteptările au fost în zadar întrucât nu şi-au găsit un job.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj  a organizat vineri, 23 aprilie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu bursa generală a locurilor de muncă. Sute de gorjeni s-au prezentat la eveniment. Cu speranţa că-şi vor găsi ceva de lucru şomerii au lăsat CV-uri la mai toţi angajatorii indiferent de domeniile în care aceştia aveau locuri disponibile. „Am lucrat ca instalator, dar dacă nu găsesc în domeniu mă mulţumesc cu orice, numai să am un salariu că este foarte greu fără bani. Am pus CV-uri şi pentru paznic şi pentru lucrător în construcţii, sper să-mi găsesc ceva că nu mă mai pot descurca, nu am cu ce trăi”, a spus Ion Mărăcine, de 50 de ani, din Târgu Jiu.

La fel ca Ion Mărăcine au visat să-şi găsească un loc de muncă alţi 700 sute de gorjeni. Speranţa lor a murit însă când au aflat condiţiile impuse de angajatori. „Avem vacante două locuri de zidar şi un loc de tâmplar, dar angajăm doar persoane cu experienţă, măcar 1 an să fi lucrat. Nu putem să luăm oamenii să-i învăţăm”, a spus unul dintre angajatorii prezenţi la bursă. La fel ca el, majoritatea angajatorilor a cerut experienţă.

65 de gorjeni s-au angajat pe loc

Locurile de muncă puse la dispoziţie de angajatorii gorjeni au fost extrem de puţine în comparaţie cu numărul şomerilor. „Deşi iniţial se anunţaseră 70 de angajatori, au venit ceva mai mulţi, respectiv 76. Au fost 512 locuri de muncă vacante. Din păcate numărul şomerilor din Gorj este mult mai mare decât numărul locurilor de muncă vacante. La bursa locurilor de muncă de vineri s-au prezentat circa 750 de şomeri, dintre aceştia doar 65 au fost angajaţi pe loc, restul au discutat cu angajatorii şi s-au ales cu promisiuni”, a precizat Mihaela Moţa, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj. 

Din cele 512 locuri de muncă vacante cele mai multe au fost în domeniul construcţiilor şi în comerţ.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: